top of page
Assepoester trapt jubileumjaar Geluidshuis in gang

Het Geluidshuis trakteert z’n fans dit jaar op twee nieuwe luisterverhalen. Eind maart bijten ze de spits af met Assepoester, het vierde luisterverhaal in de reeks Er-waren-eensjes voor 5+ waarin ze klassieke sprookjes in een fris jasje steken. In het najaar pakken ze uit met Pinokkio, hun 20ste titel in de reeks Heerlijk Hoorspel waarmee ze de harten van heel wat Vlaamse gezinnen veroverden.

Van vergeten medium tot bejubeld middel tegen verveling

Exact 20 jaar geleden blies het in 1987 opgerichte audioproductiehuis Het Geluidshuis het ‘hoorspel’ nieuw leven in met een hilarische, hedendaagse bewerking van De Chinese nachtegaal, het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen.

Tom Lenaerts noemde het ‘een mix van Shrek, Kulderzipken en Monthy Python’, De Morgen ‘een bijzonder efficient middel tegen verveling’ en De Standaard schreef: ‘Het herboren hoorspel klinkt als de klankband van een Pixar-kinderfilm waar het beeld van afgestript is.’

Tientallen media-optredens, duizenden fans en 40 hoorspeltitels later, trakteert Het Geluidshuis haar achterban op maar liefst twee nieuwe luisterverhalen vol familie-entertainment. Van een jubileumjaar gesproken!

"Het herboren hoorspel klinkt als de klankband van een Pixar-kinderfilm waar het beeld van afgestript is."

 

- De Standaard

Veel meer dan een boek met audio

Op 23 maart verschijnt Assepoester. Een fijne mix van de originele versie van de broers Grimm met de getikte fantasie van scenarist Koen Van Deun, die in de reeks Er-waren-eensjes ook al met succes Sneeuwwitje, Roodkapje en Doornroosje onder handen nam.

In het boek staan héérlijke illustraties van Mark Borgions, een (voor)leestekst, liedjesteksten, maar ook een link naar een online soundboard waarmee je zelf geluidseffecten kan toevoegen.

De audio kan je beluisteren in de Geluidshuis-app dmv een unieke code die je in de cd-pochette vindt aan de binnenkant van het boek. 

The cast had a blast

Met Warre Borgmans als verteller, zangeres Emma Bale als Assepoester, cabaretier Lander Severins als Prins Tony, acteurs Lize Feryn en Marjan De  Schutter als achterbakse achternichten, Manou Kersting als toverfee, en Vincent Valckx in een hilarische gastrol als Vinnie de goudvis, had regisseur Koen Brandt opnieuw de tijd van z’n leven. Voeg daar de fantastische muziek en oorwurmen van liedjes van Florejan Verschueren en Koen van Deun aan toe, en Assepoester is goed voor 40 minuten puur luisterplezier.

 

Het boek is verkrijgbaar in de boekenwinkel en op geluidshuis.be en wordt verdeeld door Pelckmans.

20jaarHH_horizontal.jpg

Pinokkio wordt luistergenot van de bovenste (houten) plank

In het najaar brengt Het Geluidshuis Pinokkio uit. Dit wereldberoemde verhaal van Carlo Collodi over het houten jongetje en z’n vader Gepetto, wordt het 20ste verhaal in de reeks Heerlijk Hoorspel (de grote broer van de Er-waren-eensjes) sinds De Nachtegaal in 2004.  De opnames gaan door tussen april en juni en de release zal gepaard gaan met een groot jubileumfeest in het najaar.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze jubileumfestiviteiten?

Schrijf je dan hieronder in op de nieuwsbrief en volg ons op Social Media.

bottom of page