top of page
Assepoester trapt jubileumjaar Geluidshuis in gang

Het Geluidshuis trakteert z’n fans dit jaar op twee nieuwe luisterverhalen. Eind maart bijten ze de spits af met Assepoester, het vierde luisterverhaal in de reeks Er-waren-eensjes voor 5+ waarin ze klassieke sprookjes in een fris jasje steken. In het najaar pakken ze uit met Pinokkio, hun 20ste titel in de reeks Heerlijk Hoorspel waarmee ze de harten van heel wat Vlaamse gezinnen veroverden.

Van vergeten medium tot bejubeld middel tegen verveling

Exact 20 jaar geleden blies het in 1987 opgerichte audioproductiehuis Het Geluidshuis het ‘hoorspel’ nieuw leven in met een hilarische, hedendaagse bewerking van De Chinese nachtegaal, het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen.

Tom Lenaerts noemde het ‘een mix van Shrek, Kulderzipken en Monthy Python’, De Morgen ‘een bijzonder efficient middel tegen verveling’ en De Standaard schreef: ‘Het herboren hoorspel klinkt als de klankband van een Pixar-kinderfilm waar het beeld van afgestript is.’

Tientallen media-optredens, duizenden fans en 40 hoorspeltitels later, trakteert Het Geluidshuis haar achterban op maar liefst twee nieuwe luisterverhalen vol familie-entertainment. Van een jubileumjaar gesproken!

"Het herboren hoorspel klinkt als de klankband van een Pixar-kinderfilm waar het beeld van afgestript is."

 

- De Standaard

Veel meer dan een boek met audio

Op 23 maart verschijnt Assepoester. Een fijne mix van de originele versie van de broers Grimm met de getikte fantasie van scenarist Koen Van Deun, die in de reeks Er-waren-eensjes ook al met succes Sneeuwwitje, Roodkapje en Doornroosje onder handen nam.

In het boek staan héérlijke illustraties van Mark Borgions, een (voor)leestekst, liedjesteksten, maar ook een link naar een online soundboard waarmee je zelf geluidseffecten kan toevoegen.

De audio kan je beluisteren in de Geluidshuis-app dmv een unieke code die je in de cd-pochette vindt aan de binnenkant van het boek. 

The cast had a blast

Met Warre Borgmans als verteller, zangeres Emma Bale als Assepoester, cabaretier Lander Severins als Prins Tony, acteurs Lize Feryn en Marjan De  Schutter als achterbakse achternichten, Manou Kersting als toverfee, en Vincent Valckx in een hilarische gastrol als Vinnie de goudvis, had regisseur Koen Brandt opnieuw de tijd van z’n leven. Voeg daar de fantastische muziek en oorwurmen van liedjes van Florejan Verschueren en Koen van Deun aan toe, en Assepoester is goed voor 40 minuten puur luisterplezier.

 

Het boek is verkrijgbaar in de boekenwinkel en op geluidshuis.be en wordt verdeeld door Pelckmans.

20jaarHH_feest_transparant small.png

Pinokkio wordt luistergenot van de bovenste (houten) plank

Begin oktober brengt Het Geluidshuis Pinokkio uit. Dit wereldberoemde verhaal van Carlo Collodi over het houten jongetje en z’n vader Gepetto, wordt het 20ste verhaal in de reeks Heerlijk Hoorspel (de grote broer van de Er-waren-eensjes) sinds De Nachtegaal in 2004. Op zaterdag 5 oktober vieren we de release én 20 jaar Heerlijk Hoorspel met een feestelijke familiedag in Play Zuid, Antwerpen. Meer info volgt snel.

Het verhaal

Het doorgaans middagduttende dorpje Geriatrio staat op stelten door de geboorte, of eerder gevijlte van Pinokkio, de sprekende pop van de straatarme houtsnijder Gepetto. Na wat typische vader-zoon momenten waarin Pinokkio Gepetto laat opsluiten voor het verstoren van de rust en het opzettelijk aftrekken van een oor, maakt Pinokkio zich klaar voor school. Het eerste dat hij leert is dat de reis interessanter is dan de bestemming. Hij wordt achtereenvolgens circusartiest, hangjongere, waakhond, lange-afstandszwemmer, drumvel en droog walvishaai-brokje. Maar Gepetto weet als geen ander hoe je per ongeluk sprekende houten jongens met een goed karakter maakt, want het is weer een verhaal dat nog veel slechter had kunnen aflopen.

Cast

Warre Borgmans : verteller

Tine Embrechts: Pinokkio

Gène Bervoets: Gepetto, krekel

Alex Agnew: Komniki Danstis

Lynn Van Royen: Féederique

Bob De Moor: Kers

Tom Van Dyck: Rocco

Sien Eggers: Granata

Bart Peeters: drummer

Els Dottermans: politievrouw, wezel, specht

Koen De Graeve: boer, wezel, opzichter Hopsaland

Jeff Bronder: Davy

Pieterjan Marchand: Rik

Chris Van Espen: Hopsaland-jongen, ober

Max-Lena Van den Eynde, Cleo Wauters, Freek Viaene, Hasse Goris, Joppe Van Esch, Keo Windey, Nelles Billet, Gloria Price, Kato Op de Beeck, Julien Vierbergen: Hopsaland-kinderen

Perscontact

Ann Desmet I Publishing Director

ann@geluidshuis.be

0477 48 26 17

Katarina Martynowski I Producer Stories & Community Manager

kat@geluidshuis.be

0494 37 94 24

Crew

Tekst: Paul Wauters

Illustraties en vormgeving: Mark Borgions

Regie en muziek: Koen Brandt

 

Geluidstechniek, -effecten en -mix: Bram Coumans

Muziekopnames: Frank Duchêne

Muziekmix: Frank Duchêne en Koen Brandt

Muzikale arrangementen en programming: Hannes De Maeyer en Koen Brandt 

Partituren: Wietse Meys

Assistent muziekproductie: Laure Budts

Productie en uitgave: Ann Desmet, Laure Budts en Katarina Martynowski

Mastering: Gert Van Hoof

 

Accordeon: Gwen Cresens

Klarinet, dwarsfluit, saxofoon: Wietse Meys

Trompet: Jo Hermans

Trombone, bastrombone: Carlo Mertens

Fagot: Bert Helsen

Viool: Wietse Beels

Cello: Karel Steylaerts

Contrabas: Thomas Fiorini

Gitaar, mandoline: Pallieter Van Buggenhout

Drums, percussie: Bram Raeymaekers

 

Backing vocals: Marijke Guetens en Laure Budts

Productieleiding boekdruk : Simone Roovers voor Productief

Distributiepartner: Pelckmans Uitgevers

bottom of page