top of page
Vanaf 6 jaar

Be my guide

In opdracht van het Instituut voor Natuurwetenschappen

 

Raas in een teletijdmachine en leer alles wat je moet weten over dino’s in twintig minuten, van hun beginjaren als slanke tweevoeters tot de fatale meteorietinslag.

Luisteropties

Je kan ter plaatse een luisterbakje lenen. Je kan de audio ook downloaden in de Geluidshuis-app of op Spotify en op je eigen smartphone luisteren. Wij raden aan om oortjes of een koptelefoon te gebruiken voor de beste luisterervaring. Ook beschikbaar voor volwassenen en in het Frans.

Team

Productie in opdracht van het Instituut voor Natuurwetenschappen.
Scenario: Koen Van Deun 
Regie: Leen Renders 
Geluidstechniek en -montage: Bram Coumans en Jeremy Vettorel

Met de  stemmen van Tine Embrechts en Dorien Schouppe.

AG_BMGki_acast.png

De magische smidse

In opdracht van Bokrijk

 

Dit project is gekoppeld aan luisterverhaal De Bokrokker. Hierin volgen we de brave smid van Bokrijk die per ongeluk een beetje té dicht bij de Bokkenrijders komt, een bende schorriemorrie. In De magische smidse hoor je hoe aambeeld, waterton en haard het werk van de smid verder zetten wanneer hij er niet is. Ze krijgen letterlijk een gezicht in een korte, geanimeerde en humoristische vertelling.

Luisteropties

Ter plaatse in de​ smidse in Bokrijk. Enkel te bekijken wanneer de échte smid niet aan het werk is. Ook beschikbaar in het Engels, Frans en Duits.

Team

Scenario: Hans Kerkhoff

Installatie en coördinatie: Gelo

Met stemmen van Tine Embrechts, Peter van den Eede, Manou Kersting, Mark Irons, Janet Wishnetsky, Stefan Sattler, Heike Kossmann, Filip Peeters, Olivier Massart, Tania Garbarski en Damien Gillard.

Vanaf 7 jaar

Het geheim van Hugo

In opdracht van Musea Brugge

voor het vernieuwde Sint-Janshospitaal


Zet je hoofdtelefoon op want Hugo Van Gullegem, de museumassistent, heeft een geheim. Hij neemt je mee doorheen het oude hospitaal vol kermende patiënten, onhandige dokters, en bazige zusters. In deze audioguide hoor je de verhalen voor je neus letterlijk tot leven komen. Op deze manier geeft Hugo de bezoeker op humoristische wijze meer informatie bij een selectie kunstwerken en objecten.

Luisteropties

Je kan ter plaatse een luisterbakje lenen. Je kan de audio ook downloaden in de Geluidshuis-app en op je eigen smartphone luisteren. Wij raden aan om oortjes of een koptelefoon te gebruiken voor de beste luisterervaring.

Team

Scenario en regie: Marijke Guetens

Opname, mix en montage: Olivier Marga en Simon Vander Beken

Muziek bij het kunstwerk van Patricia Piccinini: Koen Brandt
Productieleiding: Katarina Martynowski
Achter de schermen: Ann Desmet van Het Geluidshuis en Katelijne Vertongen en Lieven De Visch van Musea Brugge
Illustratie: Henk Linskens

Met de stemmen van Wim Willaert, Ann Tuts, Liesa Naert, Sébastien Dewaele, Tom Vermeir en Isabelle Van Hecke

AG_HGH_groen.jpg

Het monster

van Puyenbroeck

In samenwerking met Arteveldehogeschool,

domein Puyenbroeck, Erfgoedsite Mola Molencentrum en Provinciebestuur Oost-Vlaanderen

 

Tijdens deze mooie wandeling kan je op verschillende locaties in domein Puyenbroeck wetenschappelijke proefjes doen. Haal het routeplan af in het bezoekerscentrum van Puyenbroeck, in het Mola of download het hier​.

Luisteropties

Download de audio in de Geluidshuis-app of op Spotify. Wij raden aan om oortjes of een koptelefoon te gebruiken voor de beste luisterervaring.

Team

Deze audiogids is een samenwerking tussen Arteveldehogeschool, en is een productie van Het Geluidshuis.
Scenario en regie: Philip Maes
Stem: Tom Audenaert
Opname, mix en montage: Olivier Marga
Productieleiding: Katarina Martynowski.
Illustratie: Happy Monsters

Met de stem van Tom Audenaert.

AG_MVP_acast.png
Vanaf 9 jaar

De wonderlijke wandeling

met Ghislaine, de oudste

stadsgids van Gent

In samenwerking met Arteveldehogeschool en Stad Gent

 

Deze audiogids hoort bij de een 'wetenschapswandeling'. Tijdens deze wandeling kan je op verschillende locaties in stad Gent wetenschappelijke proefjes doen. Het enige dat je nodig hebt is het routeplan en je schoen. Ja, je schoen ...

Luisteropties

Download de audio in de Geluidshuis-app of op Spotify. Wij raden aan om oortjes of een koptelefoon te gebruiken voor de beste luisterervaring.

Team

Copywriter en regisseur: Philip Maes
Opname, mix en montage: Born Meirlaen
Productieleiding: Katarina Martynowski met hulp achter de schermen van Leen Renders, Marijke Guetens, Ann Desmet, Laure Budts en Pieter-Jan Vinckx.
Wetenschappelijke proefjes: Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs en de expertisecel Wetenschapscommunicatie van Arteveldehogeschool met steun van de Vlaamse Overheid.

Een dikke dankjewel aan Lies Van Loocke, Jan De Lange, Lise Van der Haegen, Michel Six en de enthousiaste studenten.
Illustratie: Julie Vangeel

Met de stemmen van Katelijne Verbeke en Philip Maes.

AG_WW_acast.png
Vanaf 10 jaar

De geestendetector

In opdracht van Gelotology

voor Jenevermuseum Hasselt

In het Jenevermuseum wonen geesten! Deze geesten zijn de stokers van weleer. Zoek ze in de productieruimtes van onze voormalige stokerij. Sommige vind je heel makkelijk, voor andere moet je wat meer moeite doen.

 

Met deze interactieve audiogids ervaar je als bezoeker hoe het was om te wonen en te werken in een jeneverstokerij anno 1900. Aan de hand van audiofragmenten, animaties en video’s duik je niet alleen in het productieproces van jenever, maar je komt ook meer te weten over de sociale (wan)toestanden in die periode. 

Luisteropties

Je krijgt ter plaatse een geestendetector en de nodige uitleg. De gids is ook beschikbaar in het Frans, Engels en Duits.

Team

Scenario: Hans Kerkhoff

Installatie: Create

Regie: Leen Renders (VL, FR, EN) en Filip Peeters (DE)

Opname: Bram Coumans

Montage en mix: Olivier Marga

Productie: Katarina Martynowski

Met de steun van Provincie Limburg

Met de stemmen van Matteo Simoni, Robrecht Vanden Thoren, Ludo Hoogmartens, Filip Peeters en An Miller (VL), Raphaël Charlier, Rachid Ben Bouchta, Thierry De Coster, Olivier Massart en Cecile van Grieken (FR), Mark Irons, Joshua Rubin, Davis Freeman, Chris Brooker en Tess Bryant (EN), Stefan Sattler, Korneel Hamers, Lucas De Wolf, Filip Peeters en Katrin Lohmann (DE).

kvds-20210903-115821-hasselblad_x1d_ii_50c-pano-2-fourside-retouched-2_flat-bg_v3-def-hr-p
Voor volwassenen

Een gewilde vluchteling

In opdracht van Red Star Line Museum

In tegenstelling tot vele migranten, die eenmalig reizen op zoek naar fortuin, vrijheid en geluk in de nieuwe wereld, is genie Albert Einstein een regelmatige en graag geziene gast op de oceaanstomers van Red Star Line. 


In deze audioguide neemt Helen Dukas, de secretaresse van Einstein, je mee door haar herinneringen. De luisteraar ontdekt hoe de wetenschapper veranderde van een wereldster in een bevoorrechte vluchteling en hoe Einsteins verbondenheid met Antwerpen en de rederij tot stand kwam.

Luisteropties

Deze expo is gratis. Je kan ter plaatse een luisterbakje lenen. Wij raden aan om oortjes of een koptelefoon te gebruiken voor de beste luisterervaring. Ook beschikbaar in het Engels.

Team

Scenario: Leen Renders en Geheugencollectief

Regie: Leen Renders

Muziek: Koen Brandt

Geluidsopname: Bram Coumans en Olivier Marga

Productie: Ann Desmet en Laure Budts

 

Nederlandstalige gids met de stemmen van Jan Bijvoet, Katelijne Damen, Katrien De Ruysscher en Bruno Vanden Broecke. Engelstalige gids met de stemmen van Cathy Smith, Joshua Rubin, Richard Wells en Claire King.

19408496_17_RSL_Einstein_IG_1080x1080_edited.jpg

De beeldenstorm

In opdracht van De Chinezen

voor KMSKA

De Beeldenstorm is een eigenzinnige en persoonlijke audiogids die Tom Van Dyck maakte in opdracht van het museum en samen met ons produceerde.

 

“Als ik in een museum ben, waar ook ter wereld, heb ik steeds het gevoel dat de schilderijen en beeldhouwwerken tot me spreken. Soms allemaal tegelijk, soms apart. Soms schreeuwen ze om aandacht, dan weer zetten ze het op een fezelen, soms zelfs op een murmelen. Maar allemaal willen ze iets zeggen. Niet gewoon hangen of staan, ze willen leven. En dan bekruipt me het gevoel dat ik mijn adem aan ze moet uitlenen, ze een stem moet geven. Dat is precies wat ik met de collectie van het KMSKA wil doen. De werken laten spreken!” - Tom Van Dyck

Luisteropties

Download de KMSKA-app en selecteer deze audiogids. Wij raden aan om oortjes of een koptelefoon te gebruiken voor de beste luisterervaring.

Team

Concept, tekst en regie: Tom Van Dyck

Opname Montage & mix: Bram Coumans

Muziek: Koen Brandt

Productie: Ann Desmet

Met de stemmen van Alice Reijs, Chiel van Berkel, Lukas De Wolf, Jan Decleir, Gène Bervoets, Friedl’ Lesage, Sébastien Dewaele, Katelijne Verbeke, Anne-Laure Vandeputte, Lola Van Dyck, Bill Dewispelaere en Jerom Sturm.

https___vlaamsekunstcollectie.be_volumes_general_1873-Kersen-Lourens-Alma-Tadema_edited.jp

Be my guide

In opdracht van het Instituut voor Natuurwetenschappen

 

Ontdek de geheimen van de Galerij van de Dinosauriërs in deze leuke audiogids.

Luisteropties

Je kan ter plaatse een luisterbakje lenen. Je kan de audio ook downloaden in de Geluidshuis-app of op Spotify en op je eigen smartphone luisteren. Wij raden aan om oortjes of een koptelefoon te gebruiken voor de beste luisterervaring. Ook beschikbaar voor kinderen en in het Frans.

Team

Scenario: Koen Van Deun 
Regie: Leen Renders 
Geluidstechniek en -montage: Bram Coumans en Jeremy Vettorel

Met de  stemmen van Tine Embrechts en Koen paleontoloog Stein.

AG_BMGvw_acast.png

De meest fantastische audioguide ter wereld

In opdracht van het Jakob Smits Museum

 

Jakob Smits (1855 – 1928) was een tegendraadse Nederlander. Tegen de zin van zijn ouders wijdde hij zijn leven aan de kunst. Hij verliet zijn eerste vrouw en zijn gezin en trok naar Mol, in de Antwerpse Kempen. Hier ontplooide hij zich tot een volstrekt uniek kunstenaar.

In deze audioguide bij de overzichtsexpo 'Jakob Smits, schilder van het licht: leven en werk' vertelt Guy Mortier met veel overgave over het bijzondere leven van Jakob Smits. Een verhaal doorspekt met humor en bijzondere Smits-weetjes.

Luisteropties

Download de audio in de Geluidshuis-app of luister op Spotify. Luister met je eigen toestel, thuis of in het museum. Wij raden aan om oortjes of een koptelefoon te gebruiken voor de beste luisterervaring.

Team

Concept en tekst: Koen Van Deun
Regie, muziek en opname: Koen Brandt
Montage en mix: Patrick Voets en Olivier Marga
Productie: Ann Desmet

Met de stem van Guy Mortier.

AG_JS_acast.png
bottom of page