top of page
Non-fictie
vanaf 5 jaar
vanaf 6 jaar
vanaf 7 jaar
vanaf 9 jaar
vanaf 10 jaar
Vanaf 8 jaar

Wetenschapje
5 seizoenen

100% Geluidshuis


Wetenschapje is een podcast over wetenschap voor grote en kleine denkers vanaf 8 jaar. Elke aflevering gaan we op zoek naar het antwoord op één welbepaalde vraag. Die zoektocht doen we natuurlijk niet alleen. We laten ons bijstaan door een wetenschapper die ons meeneemt in zijn wereld vol kleine weetjes en grote feiten. Zo komen we veel te weten over van alles of van alles over veel!

Met Leen Renders als host en Bram Coumans aan de knoppen. Hulp achter de schermen van Marijke Guetens, Laure Budts, Katarina Martynowski en Pieter-Jan Vinckx.

BPA2024-E.png

Onderons
5 afleveringen

In samenwerking met Yoetz
 

Onderons is een podcast over vriendschap voor en door kinderen van 8 tot 12 jaar waarin een enthousiaste bende babbelkousen in geuren en kleuren vertelt over vriendschap. Ze worden bijgestaan door een heerlijke host, een slimme psychologe en twee dolle dieren uit de Savanne.

Onderons is een podcast van Joetz in samenwerking met Het Geluidshuis.

Met de stemmen van oBas Van den Breen, Mona Waybaillie, Camu Selfslagh, Younes Bouchery Amyay, Lucia Van Hoorebeke, Anne-Laure Vandeputte, Matteo Simoni en een bende enthousiaste babbelkousen.

 

Psychologe: Klaar Hammenecker

Interviews en montage babbelkousen: Max-Lena Vanden Eynde, Ilse Himschoot en Leen Renders

Montage, mix en klankafwerking: Bram Coumans

Muziek: Bram Coumans en Koen Brandt 

Regie: Leen Renders

Concept en tekst sketches: Tom De Rons en Leen Renders

Tekst lied: Marijke Guetens en Leen Renders

Achter de schermen: Ann Desmet, Katarina Martynowski

PC_OO_acast.png
Voor volwassenen

Tournée amicale
5 afleveringen

In samenwerking met Yoetz

Kunnen vriendschappen veranderen na verloop van tijd? Moet je investeren in je vrienden? En wat verwacht je van elkaar? In deze podcast gaat Linde Merckpoel in gesprek over vriendschap met telkens twee jongeren tussen 16 en 26 jaar. Zij delen hun wijsheden, inzichten en ervaringen. Want sharen is caren. 

Regie en concept: Leen Renders

Opname: Bram Coumans en Frank Duchêne

Mix en montage: Bram Coumans en Olivier Marga 

Muziek: Rumbaristas 

Achter de schermen: Ann Desmet, Katarina Martynowski en Marijke Guetens.

Met Mo Dewaele, Floor Denil, Johannes Hermans, Sam Carton, Amber Declercq, Helena Lambrecht, Senne Misplon, Ferre Noyez, Amir Bachrouri, Kato Marynissen.

PC_TA_acast.png

De gifmenger
4 afleveringen
In samenwerking met Radio 1

Een tandarts belandt om onverklaarbare redenen op de spoed met verlammingsverschijnselen. Bovendien hallucineert hij. Hij doorstaat onuitstaanbare angsten en heeft vreselijke visioenen over de duivel. En ongelooflijk, maar enkele weken later overkomt zijn zoon iets gelijkaardigs. Vader en zoon balanceren op het randje van de dood. De ziekenhuisartsen staan voor een raadsel, ze vinden aanvankelijk geen verklaring voor de symptomen van deze twee mannen.

Twintig jaar later zoekt onderzoeksjournalist en podcastmaker Stefaan Anrys uit wat er precies is gebeurd met de tandarts en zijn zoon. De Gifmenger is een hallucinante vierdelige documentaire podcast. Een spannend, waargebeurd verhaal voor fans van true crime, occulte verhalen en wetenschap. Het is voor Stefaan Anrys ook een persoonlijk én universeel verhaal: Dit had ook u en mij kunnen overkomen.

Host en muziek: Stefaan Anrys

Geluidsopname en -techniek: Olivier Marga, Thomas Houthave en Bram Coumans

Regie: Koen Brandt

Productie: Ann Desmet en Pieter-Jan Vinckx

Research: Stefaan Anrys en Laure Budts

Beeld: Valerie Smets.

Met de stemmen van Tom Vermeir, Peter De Paepe, Diederik Van Sassenbroeck, Mario Bulckaert, Marcel De Cleene, Marc de Bel, Jan Tytgat, Jorge Gomez, Sabine Van Damme, Monique Baetens, Griet Gabriëls, Jan Saevels, Annick Meulebroeck, Gert Laekeman, Koen Brandt, Ann Desmet, en mensen die anoniem wensten te blijven.

PC_GM.png

Rebelle tussen de lakens
5 afleveringen

In samenwerking met Rebelle vzw


Wat betekent het om ‘last van je hormonen’ te hebben? Welke invloed heeft de pil op ons libido? Waar komen de blues na een bevalling vandaan, en is ons seksleven na de menopauze écht een soort van heet en droog woestijnlandschap?

Dat en veel meer kom je te weten in Rebelle tussen de lakens, onze podcast over vrouwen, hormonen en seks. In 5 afleveringen duikt host Kirsten Lemaire samen met haar gasten in de wondere werking van het vrouwenlijf.


Host: Kirsten Lemaire
Gasten: Rebecca Verhofstede en Astrid De Vos
Concept, regie en redactie: Leen Renders
Research en redactie voor Rebelle: Lien Willaert en Sara Van den Broeck
Jingle: Flor Van Praet en Bram Coumans
Geluidstechniek: Bram Coumans en Olivier Marga
Met extra steun achter de schermen van Ann Desmet, Marijke Guetens, Hebe Van de Veire en Laure Budts.

PC_RE_acast.png
bottom of page