top of page
Vanaf 4 jaar

Kabouter Korsakov
20-40 minuten

€ 21,95 (voorleesboek + cd + downloadcode)
€ 9,99 (in Geluidshuis-app)

In deze reeks luisterverhalen ontdek je de avonturen van de stoere Kabouter Korsakov en zijn pientere vriend Meneer Wattman. Door een ongelukkig toeval moeten ze hun geliefde kabouterbos verlaten en komen ze in de gevaarlijke mensenwereld terecht ...


Kabouter Korsakov werd bedacht en geschreven door Koen Brandt en Philip Maes. Emma Thyssen illustreerde de boeken. Koen Brandt zorgde ook voor de regie en de muziek. Met Jan Bijvoet als Kabouter Korsakov, David Dermez als Meneer Wattman en Ini Massez als vaste verteller. De liedjes worden gezongen door Elisabeth, Gabriela en Alexandra Vinken.

De Geluidskluis
Elke maand 1 gratis
luisterverhaal op Spotify

 

De Geluidskluis zit boordevol fenomenaal luistermateriaal. Elke maand doen we de kluis open en trakteren we jullie hier op een gratis luisterverhaal. Een ander verhaal gaat dan weer achter slot en grendel. Deze maand in de kluis: Kabouter Korsakov.

 

Ontdek hoe Kabouter Korsakov zijn rustige leventje in het kabouterbos misschien wel voorgoed moet achterlaten! Boordevol leuke en spannende scènes en meezingliedjes.

Met de stemmen van Ini Massez, Jan Bijvoet, David Dermez, Ben Segers, Tine Embrechts, Robby Cleiren, Leen Renders, Sarah Vangeel, Nico Sturm, Pieter Embrechts, Els Dottermans. Liedjes gezongen door Elisabeth, Gabriëla en Alexandra Vinken.

Vanaf 5 jaar

Er-waren-eensjes
30-50 minuten

€ 19,95 (voorleesboek + cd + downloadcode)
€ 9,99 (in Geluidshuis-app)

In deze reeks komen de allerbekendste sprookjes aan bod. Extra toegankelijk en extra leuk. Om naar te luisteren, of om uit (voor) te lezen en m
et het online soundboard en de gekleurde icoontjes in de boektekst kan je extra zwieps, zwoeps en zwobbels toevoegen aan je vertel- of (voor)leessessie. Goed voor extra auditieve pret op smartphone of tablet!

De verhalen zijn geschreven door Koen Van Deun, in een regie van Koen Brandt en met muziek van Florejan Verschueren. Mark Borgions illustreerde de boeken. Met Warre Borgmans als verteller van dienst.

De fantaseerspelen
3 x 10 minuten

In samenwerking met Ketnet Junior

Een houten lepel kan veel meer zijn dan een gewone lepel. Het kan een brandend vulkaanzwaard zijn of een magische drumstok of waarom geen verzinselpenseel?De verhalen zijn geschreven door Ruben Van Maldeghem en Jonas Marysse in een regie van Leen Renders en met muziek van Koen Brandt. Opname, montage en mix door Thomas Houthave. Met de stemmen van Dempsey Hendrickx, Koen Van Impe en Liesa Van der Aa.

PC_FS.png
Vanaf 6 jaar

Heerlijk Hoorspel
70-120 minuten

€ 24,95
(prentenboek met quotes 
en liedjesteksten + cd + downloadcode)
€ 12,99 (in Geluidshuis-app)

Met deze reeks luisterverhalen zette Het Geluidshuis het 'hoorspel' opnieuw op de kaart. Al 20 jaar lang staan deze verhalen garant voor úren familie entertainment van de bovenste plank. Ze worden verteld door Warre Borgmans en gespeeld en gezongen door de meest getalenteerde acteurs. Ze zitten boordevol geluidseffecten, leuke liedjes, gelaagde humor en zotternijen. Ideaal voor lange autoritten!Het Heerlijk Hoorspel is een concept van illustrator Mark Borgions, regisseur en componist Koen Brandt en auteurs Philip Maes en Paul Wauters.

Piep Fladdermuis
30 minuten

€ 19,95 (voorleesboek + cd + downloadcode)
€ 9,99 (in Geluidshuis-app)

Deze avontuurlijke reeks gaat over een lief en heldhaftig vleermuisje dat niet bang is in het licht. Dominique Van Malder vertelt en Evelien Bosmans speelt Piep. Ze worden vergezeld door heel wat bekende en ervaren acteurs. In het bijhorend prentenboek staat ook een voorleestekst.

Piep Fladdermuis werd bedacht en geschreven door Kim Crabeels. Emma Thyssen illustreert de boeken. Koen brandt stond in voor de regie en de muziek.

Fromage (VL + FR)
60 minuten

In samenwerking met RSC Anderlecht

€ 19,95 (zoekboek + downloadcode)
€ 9,99 (in Geluidshuis-app)

Hamza is verzot op voetbal. ‘Maar een goede voetballer worden, lukt nooit', denkt hij. Hij is tenslotte maar een kleine, verlegen muis. Een muis die een beetje stinkt nota bene …Geschreven door Bart Cannaerts.Illustraties en vormgeving door Mark Borgions. Met de stemmen van onder andere Lucas Van den Eynde, Mathias Sercu, Jean-Paul Clerbois, Mourade Zeguendi, Jennifer Heylen en Roland Bindi.

Brieven aan Bijou
50 minuten

In samenwerking met Stad Antwerpen
voor het event Winter in Antwerpen


Zo lang Antwerpen bestaat, leven er waterwezens rond en in de stad. Met het droogleggen van de ruien en vlieten trokken ze echter weg uit de stad. Behalve Portico. Hij hield van de stad en zijn inwoners en zag hoe nieuwe projecten het water weer in de stad zouden brengen. Maar vooral hield hij van Bijou, een prachtig Antwerps meisje dat hij dolgraag zou willen ontmoeten. Maar dan vertelt Portico's moeder een familiegeheim ...Een prachtige ode aan de stad Antwerpen door Paul Wauters, in een regie en met muziek van Koen Brandt. Met de stemmen van onder meer Bruno Vanden Broecke, Saïd Boumazoughe, Lynn Van Royen en Katelijne Verbeke.

AN_BB_acast.png
Vanaf 7 jaar

Dieric Dinges Bouts
60 minuten

In samenwerking met Museum M


Het is 1463 en de supergetalenteerde Leuvense schilder Dieric Bouts heeft het niet makkelijk. Wat hij ook doet, hoe mooi hij ook schildert, niemand ziet ’m staan en niemand onthoudt zijn naam. Tot overmaat van ramp gaat zijn grote rivaal, de ijdele Hubrecht Stuurbout, ook nog eens met alle eer lopen. Wanneer hertog Filips de Goede een bezoek aan de stad brengt, ziet Dieric z’n kans schoon om eindelijk beroemd te worden. Tenminste: als die twee geniepige figuren die hem altijd volgen geen roet in het eten gooien ...

Dit verhaal kwam uit de pen van Koen Van Deun en werd geregisseerd door Koen Brandt en Hanne Grégoire. Met muziek van Koen Brandt en met de stemmen van onder meer Warre Borgmans, Robby Cleiren, Ini Massez en Dirk Roofthooft

AN_DDB_acast.png
BPA2024-E.png
Vanaf 8 jaar

HoeZoo
5 x 7 minuten

Voor Nieuwswijsneuzen in samenwerking met Universiteit Antwerpen, Odisee en Mediawijs.

Filosofeer erop los met de luisterverhalen van HoeZoo, een bont gezelschap van ondernemende, knotsgekke dieren. Ze hebben een smartphone, discussiëren met elkaar over de laatste roddels en blijven dankzij de Flaminfo op de hoogte van het laatste nieuws. Elke dag worden ze overstelpt met boodschappen. De ene keer horen ze die van een influencer, dan van een dubieuze verkoper, dan weer van een reporter. Hoe weten de dieren wat wel en niet waar is, wie ze wel en niet kunnen vertrouwen? 

Ideaal om in de tweede en derde graad lager op een leuke manier thema’s zoals online reclame en influencers, nieuws en betrouwbare informatie, phishing en nepnieuws te introduceren. 

Met de stemmen van Nico Sturm, Pieter Embrechts, Els Dottermans, Lynn Van Royen, Ini Massez en Lander Severins. Scenario en regie door Marijke Guetens. Opname, mix en montage door Bram Coumans.

HoeZoo is een initiatief van het Geluidshuis, Universiteit Antwerpen, Odisee en Mediawijs. Het is ontwikkeld in het kader van Nieuwswijsneuzen, met steun van het Departement Cultuur, Jeugd en Media. 

Ben je leerkracht in de 2de of 3de graad lager onderwijs en wil je met de HoeZoo aan de slag, ga dan naar De Schaal van M voor praktische tips en handleidingen.

Ben je journalist of een journalist in spe? Download dan hier de Kindwijzer als leidraad voor een journalistieke berichtgeving op maat is van kinderen en jongeren.

Johanna

en het Gravensteen
60 minuten

In samenwerking met Historische Huizen Gent
€ 19,95 (voorleesboek + cd + downloadcode)
€ 9,99 (in Geluidshuis-app)

 

Dit is ongetwijfeld de grappigste en spannendste geschiedenisles die je ooit gekregen hebt. Reis mee naar het 16de-eeuwse Gent en ontdek het Gravensteen en de Beeldenstorm in een hilarisch historisch verhaal van auteur Hans Kerkhoff, waarin de rechters allesbehalve rechtvaardig zijn en de emoties over paella en waterzooi even hoog oplaaien als de brandstapels. Volg hoe Johanna en haar man Jacob de strijd aanbinden tegen de Raad van Vlaanderen … met hulp uit wel heel onverwachte hoek.

 

Met de stemmen van onder andere Charlotte Vandermeersch, Jurgen Delnaet, Johan Heldenbergh, Tom Ternest, Vic De Wachter en vele anderen, in een regie van Leen Renders en met muziek van Koen Brandt en Frederik De Clercq. Illustraties en vormgeving door Wout Schildermans.

De Bokrokker
60 minuten

In samenwerking met Bokrijk

€ 19,95 (voorleesboek + cd + downloadcode)
€ 9,99 (in Geluidshuis-app)

Hoe kan de aller-aller-allerbraafste smid van Bokrijk terechtkomen bij een bende schorriemorrie als de Bokkenrijders? Daar kom je achter in dit knotsgekke en (bijna) historisch correcte verhaal over Hendrik de Smet. Luister hoe de smid onterecht veroordeeld wordt. Hoe hij ontsnapt en de Bokkenrijders op het rechte pad probeert te krijgen. En dat allemaal live gevolgd door een stadsomroeper die het nieuws liever zingt dan zegt.Geschreven door Hans Kerkhoff en Raoul Maris. Illustraties en vormgeving door Wout Schildermans. Met de stemmen van onder andere Lucas Van den Eynde, Stefaan Degand, Tom Audenaert, Tiny Bertels en Koen Van Impe.

Vanaf 9 jaar

Wat?!

Hebben jullie helemaal niets voor negenjarigen?

Tuurlijk wel!

Onze leeftijdsaanduidingen zijn slechts indicaties. Je kan dus zeker naar de producties luisteren die hierboven en/of hieronder staan. En als je het echt stom vind, kunnen we alleen maar hopen dat je snel 10 jaar wordt!

Vanaf 10 jaar

Het geval Galileo
60 minuten

In samenwerking met Hujo en deMens.nu
€ 19,95
(weetjesboek + cd + downloadcode)
€ 9,99 (in Geluidshuis-app)

Dit luisterverhaal gaat over Galileo Galilei: muzikant, wiskundige, geneeskundedropout, fysicus, astronoom, genie en koppige ezel, en uitvinder van de twijfel. Hij stelde alles in vraag in een tijd waarin zoiets vooral om problemen vragen was. Een goede gelovige wist namelijk al alles, want alles stond in de Bijbel. Toen hij een Hollandse uitvinding, de kijkbuis, verbeterde en in plaats van naar de horizon naar de sterren richtte, waren het niet de sterren, maar zijn ogen die fonkelden. Hij werd de Ed Sheeran van de astronomie. Hij had fans tot in de hoogste kringen en zijn boeken gingen de wereld rond (niet andersom, ook dát heeft hij bewezen). Maar de Kerk ging niet akkoord en zijn moeder nog minder. In dit experimenteel interplanetair hoorspel volgen we Galileo’s opgang en de opwinding die hij bij studenten, wetenschappers, drukkers en enthousiaste biechtvaders veroorzaakte. Fenomenaal geschreven door Paul Wauters, geniaal geïllustreerd door Mattias De Leeuw en meesterlijk ingesproken door onder andere Tom Vermeir, Ingrid De Vos, Jeroen van Dyck, Ella Leyers en Mathias Sercu. Illustraties en vormgeving door Mattias De Leeuw. Met de stemmen van onder andere Tom Vermeir, Ingrid De Vos, Jeroen Van Dyck, Ella Leyers, Koen De Sutter, Koen Van Impe en Mathias Sercu.

Margareta's buren
30 minuten

In samenwerking met
museum Hof van Busleyden


In dit verhaal nemen we je mee naar het Bourgondisch Mechelen van de 16de eeuw. waar de machtige Margareta van Oostenrijk en kunstverzamelaar en ‘denker’ Hieronymus van Busleyden op elk vlak elkaar de loef proberen af te steken …

Dit humoristisch humanistisch verhaal kwam uit de pen van auteur Paul Wauters. Koen Brandt zorgde voor de muziek en regisseerde onder meer  Warre Borgmans, Geert Van Rampelberg, Bruno Vanden Broecke, Eva Binon, Camilia Blereau en Clara Cleymans.

AN_MB_acast.png
Voor volwassenen

Batavia,

de gruwelijkste scheepsreis

uit de geschiedenis
In samenwerking met Humo, AD en het Vlaams Audiovisueel fonds
 

Deze drama podcast vertelt het waargebeurde en verbazingwekkend goed gedocumenteerde verhaal van de gruwelijkste zeereis uit de geschiedenis. We horen hoe gefnuikte ambities tot een mislukte muiterij op volle zee leiden. Hoe winstbejag en onkunde alles letterlijk op de klippen doen lopen. We volgen de overlevenden die vechten tegen honger en ontberingen op een klein en onherbergzaam atol. En we vertellen bovenal over de opkomst en de val van Hieronymus Cornelisz, de man voor de kust van Australië besluit de schipbreukelingen één voor één over de kling te jagen.

Concept, scenario en research: Koen Van Deun

Acteursregie en opnameleiding: Leen Renders

Creatieve leiding en originele muziek: Koen Brandt

Stemopnames en montage: Bram Coumans

Audioconcept, buitenopnames en klankafwerking: Frank Duchêne Productie: Ann Desmet

Assistent regie en productie: Laure Budts

Grafische vormgeving: Lotte Neirynck

Zakelijke leiding: Pieter-Jan Vinckx

Met de stemmen van Jan Decleir, Raymond Thiry, Robby Cleiren, Jonas Vermeulen, Gordon Wilson, Teun Luijkx, Suzanne Grotenhuis, Stefan Sattler, Bart Hollanders, Joke Emmers, Martin Schwab, Annika Serong, Bram Graafland, Chiel Van Berkel, Steven Beersmans en Bram Verrecas.

PC_BA.png
BPA2024-E.png

Parallel
5 afleveringen

In samenwerking met Radio 1
 

In vijf compleet absurde afleveringen brengen we je een alternatieve Belgische geschiedenis. Nét echt, maar absoluut niet waargebeurd. We nemen je mee naar een parallel universum waar Antwerpse drugkartels tijgers en apen inzetten, waar schippers voor de kust lichtjes zien van een verzonken dorp en waar de Sovjets bijna de macht grepen in België. Je krijgt eindelijk antwoord op belangrijke historische vragen: Leidde Sandra Kim jarenlang een dubbelleven als spion van de KGB? Werd in 1968 per ongeluk een zomer lang het homohuwelijk gelegaliseerd? En was de BRTN maandenlang het slachtoffer van een slinkse chantage?

Concept & scenario: Koen Van Deun

Regie: Stef De Paepe en Koen Brandt

Opname, mix & montage: Frank Duchêne

Muziek: Joris Hermy en Koen Brandt

Research: Linde Verlooy Artwork: Lotte Neirynck

Productie: Christel Gysemberg, Leen Renders en Pieter-Jan Vinckx

We schakelden de hulp in van een uitgebreide cast topacteurs én Bekende Vlamingen, die laatsten nog het vaakst als zichzelf. Je herkent vast bekende stemmen als Frank Raes, Patrick Janssens, Alex Agnew, André Vermeulen, Walter Grootaers, Friedl Lesage en Carl Dircksens. Naast een sterrencast met onder meer Günther Lesage, Koen De Sutter, Saïd Boumazoughe, Sofie Decleir, Reinhilde Decleir, Isabelle Van Hecke, Sara Vertongen, en vele anderen.

De officiaal onwaarschijnlijke ronde van Vlaanderen
In samenwerking met Toerisme Vlaanderen
 

Bereid je voor op een verhaal waarin 100 jaar aan anekdotes van de Ronde van Vlaanderen verwerkt zijn. Het is de spannendste Ronde ooit met ongelofelijke plotwendingen en gastrollen van wielerhelden en -heldinnen van vroeger en nu. Gemaakt in volle lockdown als antwoord op de geannuleerde Ronde Van Vlaanderen.

Concept van Christophe Ghewy en Paul Wauters voor Bowling Brands en scenario door Dirk Van Nijverseel en Paul Wauters. Regie door Tom Van Dyck. Geproduceerd in opdracht van Dries Verclyte van Cycling in Flanders en Flanders Classics. Opname, mix en montage door Olivier Marga en Patrick Voets.

Met de stemmen van Koen De Graeve, Ruben van Gucht, Renaat Schotte, Jonathan Bockstael, Koen Brandt, Tom Van Dyck en een aantal Flandriens. De songs zijn van Sioen, Zita Swoon, Trigger Fingers en Black Box Revelation en werden gebruikt met hun toestemming.

PC_RVVvl_acast.png

Audiofilms
100% Geluidshuis
 

De AUDIOfilms van Het Geluidshuis zijn een selectie van literaire werken die werden bewerkt tot een reeks verbeeldingprikkelende audiofilms voor volwassenen, vertolkt door ‘s lands beste acteurs. Slim gemonteerd en tot in het kleinste detail uitgewerkt. Bijkomend voordeel: je kan ervan genieten zonder handen èn met je ogen toe!

 

De Audiofilms zijn een concept van Stef De Paepe en Koen Brandt. 

Met de stemmen van Tom Van Dyck, Koen De Graeve, Pascale Plattel, An Miller, Tania Van der Sanden, Peter Van den Eede, Geert Van Rampelberg, Marc Van Eeghem, Manou Kersting, Bruno Vanden Broecke en vele anderen.

bottom of page