LIEVE HOORSPELFAN

 

Speciaal voor tijdens de binnenblijfdagen maakten wij deze pagina vol gratis content. Je kan hier de komende weken niet alleen hoorspelen streamen (telkens drie hoorspelen voor verschillende leeftijden, titels wijzigen elke vrijdagnamiddag), maar je vindt hier ook leuke kleurplaten en spelletjes, allemaal in het thema van onze verhalen.

 

Bovendien vind je ook een greep uit onze catalogus op Spotify en iTunes én blijven we bezig om nog meer leukernijen te creëren om de verveling tegen te gaan. Kom dus regelmatig eens terug voor vers vertier!

#blijfinuwkot #verspreidhetleesvirus #veelplezier

 

VERSPREID HET LEESVIRUS

Honderdduizenden leerlingen en hun ouders zitten noodgedwongen thuis door het coronavirus. Gelukkig kun je dankzij de magie van een goed verhaal ook vanuit je woonkamer reizen door tijd en ruimte. 

 

Op www.verspreidhetleesvirus.be (een initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, gecoördineerd door Boek.be) vind je voor elk wat wils. Wil je leren of wil je lezen? Of beide? Zoek je eerder leestips die aanleunen bij hoe je je voelt? Alles kan via enkele handige filters.

Deel je leer-, lees- en luisterplezier met

#verspreidhetleesvirus.

VHLV_NB_banner.png
 

MEEKWELEN

De Raad van Vlaanderen, de (on)rechtvaardige rechters uit ons hoorspel Johanna en Het Gravensteen, is eenmalig teruggekomen om je opnieuw te voorzien van advies. En dit keer moet je er naar luisteren.

En meekwelen.

En een beetje van boogie-woogie doen.

Afgesproken?

Afgesproken!

 

WETENSCHAPJE (PODCAST)

Hunk, een podcast?

Yes! Een podcast!

Een podcast is een radioreeks die gek genoeg NIET op de radio komt, maar wel op Spotify of andere streaming-kanalen. Elke aflevering zit boordevol geluid, muziek, coole geluidseffecten én een stem die je super interessante dingen vertelt.

Ah, een podcast!

Wetenschapje is een podcast van Het Geluidshuis over wetenschap voor grote en kleine denkers vanaf 8 jaar.

 

Elke aflevering gaan we op zoek naar het antwoord op één welbepaalde vraag.

 

Die zoektocht doen we natuurlijk niet alleen. We laten ons bijstaan door een wetenschapper die ons meeneemt in zijn wereld vol kleine weetjes en grote feiten.

HOORSPELEN VAN DE WEEK

Vanaf 4 jaar

30+ minuten

 

In de gevaarlijke mensenwereld worden kabouter Korsakov en meneer Wattman achterna gezeten door een grote Deense dog. Ze vluchten tot bij een kippenhok, maar daar mogen ze niet binnen. Kip Curry vindt dat de kippen maar beter geen risico’s nemen met Hendrik Vos in de buurt. Maar dan stelt kabouter Korsakov hen voor om de vos te vangen. Strak plan, zeggen de kippen. Strak plan, zegt ook Kapitein Haan die net een dutje deed. Maar wat doe je met een vos als je hem eenmaal gevangen hebt? En wat vindt de boer van al dat kippengekakel midden in de nacht? En de boerin… die ziet ze vliegen!

Kabouter Korsakov in het Kippenhok
00:00 / 33:15

Vanaf 8 jaar

70+ minuten

 

In een crash met een luchtballon verliest de Professor zijn enige broer en zijn enige luchtballon. Hij geraakt aan lager wal en overleeft een tijdje als straatgoochelaar. Wanneer hij de lieftallige Wéralène ontmoet, lijkt zijn geluk te keren, tot showbizz manager Fritz Ritz zich met de zaak bemoeit. Maar dan springt de supergetalenteerde Vlo in het verhaal. De Vlo en de Professor worden beroemd, hun vliegtuig naar Amerika stort neer op het eiland van de mysterieuze Awoe's en een vulkaan wordt boos…

De Vlo en de Professor - Deel 1
00:00 / 34:25
De Vlo en de Professor - Deel 2
00:00 / 42:41

Vanaf 8 jaar

60+ minuten

 

Dit is ongetwijfeld de grappigste en spannendste les geschiedenis die je ooit gekregen hebt. Reis mee naar het 16de-eeuwse Gent en ontdek het Gravensteen en de Beeldenstorm in een hilarisch historisch verhaal, waarin de rechters allesbehalve rechtvaardig zijn en de emoties over paella en waterzooi even hoog oplaaien als de brandstapels. Volg hoe Johanna en haar man Jacob de strijd aanbinden tegen de Raad van Vlaanderen… met hulp uit wel heel onverwachte hoek.

Johanna en het Gravensteen
00:00 / 1:07:30
 
 

TEKENEN

Klik op de kleurplaten om ze af te printen (op kladpapier voor extra punten!). Je mag het resultaat altijd delen op Facebook en/of Instagram met #geluidshuis.

Veel tekenplezier!

lockdownload _tekenen_KK_01.png
lockdownload _tekenen_HH_F.jpg
H_lockdownloadHHtekenen.jpg
K_lockdownloadKKtekenen.png
O_lockdownloadKKtekenen.png
V_lockdownloadHHtekenen.jpg
Z_lockdownloadHHtekenen.jpg
Z_lockdownloadHHtekenen.jpeg
lockdownload _tekenen_KK_02.png
lockdownload _tekenen_KK_04.png
I_lockdownloadKKtekenen.png
N_lockdownloadHHtekenen.jpg
T_lockdownloadHHtekenen.jpg
W_lockdownloadHHtekenen.jpg
U_lockdownloadHHtekenen.jpg
Y_lockdownloadHHtekenen.jpeg
lockdownload _tekenen_HH_01.jpg
lockdownload _tekenen_KK_03.png
lockdownload _tekenen_G.jpg
O_lockdownloadHHtekenen.jpeg
N_lockdownloadKKtekenen.png
T_lockdownloadKKtekenen.png
X_lockdownloadHHtekenen.jpeg
Y_lockdownloadHHtekenen.jpg

SPELEN

Zin in een spelletje? Klik op de afbeeldingen om ze in groot formaat te bekijken of af te printen (op kladpapier voor extra punten!). Je mag je speelplezier altijd delen op Facebook en/of Instagram met #geluidshuis.

Toppie!

lockdownload _spel_HH_01.jpg
lockdownload _spel_HH_02.jpg
lockdownload _spel_G.jpg
J_lockdownloadKKspel.png
M_lockdownloadHHspel.jpg
U_lockdownloadKKspel.png
X_lockdownloadHHspel.jpg
lockdownload _spel_KK_01.png
lockdownload _spel_HH_F.png
I_lockdownloadKKspel.png
L_lockdownloadHHspel.jpg
L_lockdownloadKKspel.png
V_lockdownloadHHspel.jpg
lockdownload _spel_HH_03.jpg
lockdownload _spel_KK_02.png
H_lockdownloadHHspel.jpg
K_lockdownloadHHspel.jpg
M_lockdownloadKKspel.png
U_lockdownloadHHspel.jpeg
W_lockdownloadHHspel.jpg
Y_lockdownloadHHspel.jpg