LOOPT ER IETS MIS? LEES ZEKER DEZE TIP VOORAF!

Probeer eerst even dit en test na elke stap of je probleem is opgelost:

  1. sluit de app volledig af en open hem opnieuw.

  2. log uit en weer in (dit doe je bij instellingen)

  3. verwijder de app volledig en installeer opnieuw (je gegevens gaan hierdoor niet verloren maar op deze manier ben je er wel zeker van dat je de laatste nieuwe versie van de app hebt geïnstalleerd)

  4. herstart je toestel 

Mocht dit het probleem niet oplossen, vind je hieronder misschien wél een antwoord. Zoniet kan je ons steeds contacteren via info@geluidshuis.be.

Contact: Het Geluidshuis, Julius De Geyterstraat 212, 2020 Antwerpen, info@geluidhuis.be

 

Trefwoorden:

warre borgmans, geluidshuis, luisterboek, audioboek, audio film, luisterverhalen, luisterverhaal, kabouter korsakov, kabouter korsakov in de metro, kabouter korsakov in de opera, kabouter korsakov in de puree, in het kippenhok, kabouter korsakov viert feest, hoorspel, heerlijk hoorspel,sprookjes, bokrokker, johanna en het gravensteen, brieven aan bijou, margareta's buren, nachtegaal, wilde zwanen, mestkever, vlo en de professor, reisgenoot, bremer stadsmuzikanten, zevenmijlslaarzen, gouden vogel, meisje met de gouden glimlach, zevende dienaar, storm, rattenvanger, wereld rond in 80 dagen, reinaert de vos

 
 
 
 

REGISTREREN EN INLOGGEN

Ik krijg een foutmelding bij het inloggen. Wat is er aan de hand?

Alvorens in te loggen, moet je je registreren. Heb je dit zeker gedaan? Dit is het eenvoudigst met Facebook. Als het inloggen daarna nog steeds niet lukt, kijk dan zeker even na of je op het registratie/inlogscherm zeker éérst op ‘Inloggen’ hebt geklikt en niet meteen op ‘Facebook’ of ‘Manueel’. In het tweede geval ben je opnieuw aan het registreren met een foutmelding als gevolg.

 

Ik probeer in te loggen met mijn gegevens van de webshop maar krijg een foutmelding. Hoe komt dit?

De webshop is niet gelinkt met de app waardoor de gegevens van de webshop niet bruikbaar zijn op de app. Je moet je dus eerst registreren. De makkelijkste manier om dit te doen is registreren via Facebook.

 

Ik heb mijn aankoop met een verkeerd account gedaan of op een verkeerd toestel. Kan ik hier iets aan veranderen?

Wij kunnen dit voor jou rechtzetten. Geef via info@geluidshuis.be het mailadres door waarmee je bent ingelogd (bij twijfel vind je dit bij instellingen) en indien nodig de gegevens van het toestel (ook te vinden bij instellingen) en wij doen de rest.

Hoe kan ik mijn wachtwoord veranderen?

Je kan dit doen bij instellingen. De afhandeling gebeurt via het mailadres waarmee je bent ingelogd.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Neem contact op via info@geluidshuis.be en wij doen de rest!

Wat gebeurt er als ik mijn wachtwoord wijzig op één van mijn devices?

Je wordt automatisch uitgelogd op de andere devices. Je kan hierna opnieuw inloggen op deze devices met het nieuwe wachtwoord.

Ik heb de wachtwoord protectie aangezet voor downloads van hoorspelen met 16+ indicatie en ben de bijhorende code vergeten. Wat nu?

Verwijder de app volledig en download hem opnieuw. Je kan inloggen met je bestaande account. De instellingen van de app zullen weer standaard zijn en je aangekochte hoorspelen zullen nog steeds beschikbaar zijn maar moeten opnieuw gedownload worden.

AANKOPEN EN DOWNLOADEN

Mijn downloadcode werkt niet. Doe ik iets fout?

Als er een verticaal streepje in de code staat, kan er verwarring ontstaan tussen de kleine ‘el’ en de grote 'ie'. Ook bij de nul en de grote letter 'o' kunnen vergissingen ontstaan. Probeer in geval van twijfel best even beide mogelijkheden. Werkt je code daarna nog steeds niet? Neem dan contact op via info@geluidshuis.be.

 

Ik wil een hoorspel kopen. Hoe wordt de betaling geregeld?

De betaling gebeurt via de AppStore of via Google Play en verloopt net zoals de aankoop van een app.

Ik heb een aankoop gedaan in de app maar geen code gekregen om het hoorspel te downloaden. Wat is er misgelopen?

Na aankoop ontvang je geen code, maar kom je meteen terecht op de productpagina met de titel en afbeelding van het verhaal. Onderaan staat een rode balk Start Download waarmee je de download kan starten. Indien je niet op deze pagina terecht bent gekomen, vind je het hoorspel terug in het menu Aangekocht. Indien dit niet het geval is, neem dan contact op via info@geluidshuis.be. 

Ik heb een aankoop gedaan maar er staat er nog steeds 'Wissel code in' en 'Aankopen' ipv 'Downloaden'. Wat nu?

Indien je voor je aankoop de fragmenten van betreffend hoorspel hebt gedownload, moet je deze eerst verwijderen. Dat doe je met het prullenbakje rechts boven in het afspeelscherm. Hierna zal de knop Downloaden verschijnen. Indien dit niet het geval is, neem dan contact op via info@geluidshuis.be. 

Ik zie mijn aankoop niet in iTunes. Klopt dit?

Dat klopt. Er is geen link tussen onze app en iTunes.

Kan ik de hoorspelen die op de app staan ook downloaden op mijn computer?

Nee, de app is enkel geschikt voor smartphone en tablet. Het is de bedoeling om hoorspelen die je koopt via de app, ook te beluisteren via de app. De hoorspelen kunnen niet uit de app geëxporteerd worden. Dit is een bewuste keuze om illegale verspreiding binnen de perken te houden.

Mijn download is gestopt. Wat nu?

Wellicht is de internetverbinding niet optimaal of verbroken. Je kan de app best volledig afsluiten en opnieuw beginnen wanneer je een stabiele en sterke verbinding hebt. Het kan ook liggen aan een verouderd besturingssysteem. Check bij de instellingen op je toestel of je de laatste versie hebt gedownload.

LUISTEREN

Kan ik fragmenten beluisteren alvorens over te gaan tot aankoop?

Dat kan zeker. Bijna elk hoorspel is voorzien van een aantal fragmenten. Je kan deze gratis downloaden. De enige voorwaarde is wel dat je moet registeren of inloggen indien je al een account hebt aangemaakt. Wanneer je overgaat tot aankoop, worden de fragmenten automatisch gedelete en kan je ze niet meer beluisteren.

Ik kan mijn download plots niet meer beluisteren?

Dit ligt wellicht aan een update van je device of van onze app. Je kan best het hoorspel verwijderen (via het prullenbakje op de drie puntjes rechtsboven in het afspeelscherm) en opnieuw downloaden. Indien dit niet helpt, neem dan contact op via info@geluidshuis.be.  

Wat gebeurt er als ik een hoorspel verwijder?

Je hebt de hoorspelen gekocht dus je kan ze op elk ogenblik verwijderen en achteraf opnieuw downloaden. Je account onthoudt op welke hoorspelen je recht hebt. Verwijderde hoorspelen blijven zichtbaar in de categorie Aangekocht maar worden als Verwijderd gemarkeerd.

Hoe speel ik de audio af in mijn auto?

Het is essentieel dat je auto de juiste aansluiting(en) heeft. De meest gebruikte en kwalitatief beste opties zijn Bluetooth, iPod aansluiting of een eenvoudig audiokabeltje van je device naar je auto-installatie.

 

Alternatief is gebruik maken van Dension Gateway producten waarmee het mogelijk is om iPod, iPhone en iPad als muziekdrager aan te sluiten op de originele radio en muziek te beluisteren over de originele luidsprekers. Meer info: https://www.atafantwerpen.be/multimedia-integratie/ipod-en-usb

Hoe speel ik de audio af op mijn hifi installatie?

Net zoals bij de wagen zijn er meerdere mogelijkheden: Bluetooth, een eenvoudig audiokabeltje van je device naar je installatie of streaming naar een Apple Airport Express of een Apple TV.

 

Kan ik de hoorspelen beluisteren via mijn Sonos-installatie?

Dit kan enkel indien je een Sonos-toestel hebt met een audio-output en zo je Sonos als speaker kan gebruiken. Onze app is nog niet zo ver ontwikkeld dat hij gelinkt kan worden aan de Sonos-app.

Waarom heeft de player geen volumeregeling op het scherm?

Omdat je het volume gewoon met de volumeregelaar van je device kan regelen.

 

Er is precies iets mis met de klank van het hoorspel. Wat is er mis?

Je hebt wellicht een iPhone. Om de een of andere duistere reden kan het zijn dat je device van stereo op mono is gesprongen. Je kan de klank weer op stereo zetten bij Settings > General > Accessibility > Mono audio.

DIVERSEN

Vóór het hoorspel was aangekocht, kreeg ik een uitgebreide tekst te zien met o.a. de verhaallijn, de acteurs, ... Na aankoop/download zie ik die info niet meer staan. Waar is ze naartoe?

Start het hoorspel door op een van de tracks of op Luister te drukken. Onderaan komt een kleine player tevoorschijn. Wanneer je hierop drukt, verschijnt de grote player. Druk rechtsboven op het cirkeltje met de ‘i’ voor alle informatie over het hoorspel.