top of page

Niet zo appy?

Probeer altijd eerst onderstaande acties en check na elke stap of je probleem is opgelost:
       1. Kijk of je een update kan doen.​
       2. Log uit en weer in (via instellingen).
       3. Sluit de app volledig af en open hem opnieuw.​
       4. Herstart je toestel. 
Elke stap geeft een ander soort interne reset. En geen stress: bij geen enkele stap gaat de inhoud van jouw account verlor
en. Hieronder vind je veelgestelde vragen, maar je kan ook contact opnemen met een mens van vlees, bloed en darmen via
info@geluidshuis.be.

Registreren en inloggen

Ik probeer aan te melden met mijn gegevens van de webshop maar krijg een foutmelding. Hoe komt dit?

De webshop is niet gekoppeld aan de Geluidshuis-app. Je moet op beide platforms een apart account aanmaken.

 

Ik heb een nieuw mailadres. Kan ik dit wijzigen in mijn account?

Je kan dit niet zelf, maar wij kunnen dit voor jou aanpassen. Laat via info@geluidshuis.be weten welk mailadres je wilt wijzigen.

Kan ik mijn wachtwoord veranderen?

Indien je bent ingelogd: Ga naar instellingen en kies 'wachtwoord wijzigen'. Indien je bent uitgelogd: kies 'wachtwoord vergeten' bij je nieuwe inlogpoging.

Bestaat er een gezinsaccount?

Een specifiek gezinsaccount bestaat niet, maar je kan wel met verschillende gezinsleden één en hetzelfde account gebruiken. Het aantal gelinkte toestellen is wel beperkt. Lees best even verder :)

Kan ik op meerdere toestellen inloggen?

Ja, je kan met één account op 5 toestellen inloggen. Je bibliotheek zal altijd gesynchroniseerd worden op alle toestellen (mits je verbonden bent met het internet natuurlijk).

Wat als ik op het maximum van vijf toestellen ben ingelogd?

Indien je op een zesde toestel inlogt, krijg je de optie om je van daaruit uit te loggen op een van de andere toestellen.

Wat gebeurt er als ik mijn wachtwoord wijzig op één van mijn toestellen?

Je wordt automatisch uitgelogd op de andere devices. Je kan hierna opnieuw inloggen op deze devices met het nieuwe wachtwoord.

Ik heb een nieuw toestel. Moet ik iets speciaals doen? 

Neen. Je kan de Geluidshuis-app gewoon downloaden op het nieuwe toestel en aanmelden met hetzelfde mailadres en wachtwoord. Jouw bibliotheek zal automatisch gekopiëerd worden naar het nieuwe toestel.

Kan ik mijn account verwijderen?

Je kan je account verwijderen via de instellingen in de app. Het verwijderen is definitief en gebeurt ook in de backend van de app. Je bent al je aankopen kwijt. Het account kan niet meer gerecupereerd worden.

aankopenendownloaden

Aankopen en downloaden

Ik wil een luisterverhaal kopen. Hoe wordt de betaling geregeld?

De betaling gebeurt zoals de aankoop van een app in de AppStore of PlayStore, dus niet via een platform dat door Het Geluidshuis of de ontwikkelaar van de app beheerd wordt.

Ik heb een aankoop gedaan maar het luisterverhaal is niet verschenen in mijn bibliotheek. Wat nu?

Log uit en weer in bij wijze van lokale refresh. Staat het luisterverhaal nog steeds niet in jouw bibliotheek? Neem contact op via info@geluidshuis.be en stuur meteen de factuur die je van de AppStore of PlayStore kreeg mee. 

Mijn download is gestopt. Wat nu?

Log uit en weer in en probeer opnieuw. Hou hierbij rekening met volgende tips:

- Zorg voor een optimale internetverbinding.

- Wil je meerdere hoorspelen downloaden? Doe het één voor één.

- Zorg ervoor dat de schermbeveiliging niet aanspringt tijdens het downloaden. Afhankelijk van de instellingen van jouw toestel, kan dit het downloaden verstoren

Codes inwisselen

Waar vind ik de downloadcode?

De downloadcode staat op een witte vierkante kaart die mee in de cd-hoes zit. 

Ik vind de downloadcode niet. Wat nu?

- Kocht je het luisterverhaal voor juni 2016? Dan is het boek verschenen zonder downloadcode. Je kunt downloadcodes aanvragen mits betaling van een administratieve kost van € 5 (per gebundelde aanvraag) via deze link

- Ben je je codekaart kwijt? Helaas. Net als voor kwijtgespeelde cd's of boeken, zijn wij niet verantwoordelijk voor kwijtgespeelde codekaarten. Je kan het luisterverhaal digitaal aankopen in de Geluidshuis-app.

Mijn downloadcode werkt niet. Doe ik iets fout?

- Mogelijks heb je een letterteken verkeerd geïnterpreteerd:

  • een verticaal streepje = kleine letter ‘el’, grote letter 'ie' of 'één'

  • ovaal = grote letter 'O' of 'nul'

  • ovaal met streepje door = 'nul'

Probeer in geval van twijfel alle mogelijkheden.

- Komen deze lettertekens helemaal niet voor in jouw code? Dan is jouw code wellicht al door iemand anders gebruikt. Ga even te rade bij je familieleden.

- Brengt bovenstaande info geen schot in de zaak? Bezorg ons een foto van de codekaart via info@geluidshuis.be en wij gaan op onderzoek.

Hoe vaak kan ik een code gebruiken?

Een downloadcode is slechts één keer geldig. Ze wordt bij het inwisselen gekoppeld aan jouw account. Gebruik je de Geluidshuis-app op verschillende toestellen, dan zal je na het inwisselen van een code het betreffende luisterverhaal in jouw bibliotheek zien verschijnen op élk toestel. Het kan zijn dat je even moet wachten vooraleer je de update van jouw account ziet. Even uitloggen en weer inloggen kan de update versnellen.

Luisteren

Kan ik fragmenten beluisteren alvorens over te gaan tot aankoop?

Dat kan zeker. Bijna elk luisterverhaal is voorzien van een aantal fragmenten. Je kan deze beluisteren zonder een account te moeten aanmaken of zonder aankoopverplichting. Je kan ze niet meer beluisteren eens je het verhaal hebt aangekocht.

Ik kan een luisterverhaal plots niet meer beluisteren?

Dit ligt wellicht aan een update van je device of van onze app. Je kan het hoorspel verwijderen via de prullenbak (rechts naast de luisterknop) en kosteloos opnieuw downloaden. Dit zorgt voor een lokale refresh. Indien dit niet helpt, neem dan contact op via info@geluidshuis.be.  

Wat gebeurt er als ik een luisterverhaal verwijder?

Eens je een luisterverhaal aankoopt of downloadt met een code, is het gekoppeld aan jouw account. Je kan het dus op elk ogenblik verwijderen en opnieuw downloaden. Verwijderde hoorspelen blijven wel zichtbaar in jouw bibliotheek met het label 'gedownload'.

Hoe speel ik de audio af in mijn auto?

- De Geluidshuis-app is geschikt voor CarPlay. De app zal dus automatisch verschijnen in het CarPlay-menu. Hou er rekening mee dat enkel effectief gedownloade luisterverhalen uit jouw bibliotheek in het titeloverzicht zullen verschijnen.

- Mits de juiste aansluitingen, kan je de inhoud van de app ook afspelen met een audiokabeltje of via Bluetooth. 

Hoe kan ik het volume regelen in de app?

De Geluidshuis-app heeft geen interne volumeregelaar. Je regelt het volume gewoon met de volumeregelaar van je toestel.

codesinwisselen
Luisteren
bottom of page