LOOPT ER IETS MIS? LEES ZEKER DEZE TIP VOORAF!

Probeer eerst even dit en test na elke stap of je probleem is opgelost:

  1. Sluit de app volledig af en open hem opnieuw.

  2. Log uit en weer in (dit doe je via instellingen).

  3. Verwijder de app volledig en installeer opnieuw (je gegevens gaan hierdoor niet verloren maar op deze manier ben je er wel zeker van dat je de laatste nieuwe versie van de app hebt geïnstalleerd)

  4. Herstart je toestel. 

Mocht dit het probleem niet oplossen, vind je hieronder misschien wél een antwoord. Zoniet kan je ons steeds contacteren via info@geluidshuis.be.

 
 
 
 

AANMELDEN EN REGISTREREN

Ik probeer aan te melden met mijn gegevens van de webshop maar krijg een foutmelding. Hoe komt dit?

De webshop is niet gekoppeld aan de Geluidshuis-app. Je moet op beide platforms een apart account aanmaken.

 

Ik heb een nieuw mailadres. Kan ik dit wijzigen in mijn account?

Je kan dit niet zelf, maar wij kunnen dit voor jou aanpassen. Geef via info@geluidshuis.be het mailadres door waarmee je bent ingelogd (dit vind je in de Geluidshuis-app, bovenaan bij instellingen).

Kan ik mijn wachtwoord veranderen?

Je, via de instellingen in de Geluidshuis-app.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Neem contact op via info@geluidshuis.be en wij doen de rest.

Wat gebeurt er als ik mijn wachtwoord wijzig op één van mijn devices?

Je wordt automatisch uitgelogd op de andere devices. Je kan hierna opnieuw inloggen op deze devices met het nieuwe wachtwoord.

Ik heb een nieuw toestel. Moet ik iets speciaals doen? 

Neen. Je kan de Geluidshuis-app gewoon downloaden op het nieuwe toestel en aanmelden met hetzelfde mailadres en wachtwoord. Indien je reeds ingelogd bent op 5 toestellen (het maximum) zal je hier een melding van krijgen en de optie krijgen om een van de andere toestellen uit te loggen. Jouw bibliotheek zal automatisch gekopiëerd worden naar het nieuwe toestel.

AANKOPEN EN DOWNLOADEN

Ik wil een hoorspel kopen. Hoe wordt de betaling geregeld?

De betaling gebeurt via de iTunes of via Google en verloopt net zoals de aankoop van een app.

Ik heb een aankoop gedaan maar het hoorspel is niet verschenen bij 'Mijn hoorspelen'. Wat nu?

Log uit en weer in. Staat het hoorspel nog steeds niet in jouw bibliotheek? Zoek je betaalbewijs op en neem contact op via info@geluidshuis.be. 

Mijn download is gestopt. Wat nu?

Log uit en weer in en probeer opnieuw. Hou hierbij rekening met volgende tips:

- Zorg voor een optimale internetverbinding.

- Wil je meerdere hoorspelen downloaden? Doe het 1 voor 1.

- Zorg ervoor dat de schermbeveiliging niet aanspringt tijdens het downloaden. Afhankelijk van de instellingen van jouw toestel, kan dit het downloaden verstoren

DOWNLOADCODES INWISSELEN

Waar vind ik de downloadcode?

De downloadcode staat op een witte vierkante kaart die mee in de cd-hoes zit. 

Ik vind de downloadcode niet. Wat nu?

Kocht je boeken na 1 januari 2020 en heb je hier een betaalbewijs van? Ik dat geval had de boek(handelaar) er de code in principe moeten bijsteken, is dat niet gebeurd en kunnen we een gratis downloadcode bezorgen. Stuur een foto van boek en betaalbewijs naar info@geluidshuis.be en wij helpen je verder.

 

Wat betreft de oudere boeken: Sinds de release van de app in 2016 hebben we verschillende mogelijkheden aangeboden (op de Boekenbeurs, aan de app-caravan die een toer deed langs een hoop bibliotheken verspreid over Vlaanderen, nieuwsbrieven, Sociale Media, online aanvraagformuier ... ) om gratis downloadcodes te verkrijgen. Na 4 jaar, sinds 1 januari 2020, is dit echter een betalende service geworden. Je kunt downloadcodes aanvragen mits betaling van een administratieve kost van €5 (per gebundelde aanvraag). Klik hier om deze kost te betalen en de aanvraagprocedure te starten indien gewenst.

Mijn downloadcode werkt niet. Doe ik iets fout?

Wellicht heb je een letterteken verkeerd geïnterpreteerd:

- een verticaal streepje =  kleine letter ‘el’, grote letter 'ie' of één

- ovaal = grote letter 'O' of nul

- ovaal met streepje door = nul

Probeer in geval van twijfel alle mogelijkheden. Werkt je code daarna nog steeds niet? Stuur ons een foto van de codekaart via info@geluidshuis.be en wij helpen je verder.

Hoe vaak kan ik een code gebruiken?

Een downloadcode is slechts 1 keer geldig, maar wordt bij het inwisselen gekoppeld aan jouw account. Gebruik je de Geluidshuis-app op verschillende toestellen, dan zal na het inwisselen van een code, betreffend hoorspel in jouw bibliotheek zien verschijnen op élk toestel. Het kan zijn dat je even moet uitloggen en inloggen vooraleer je de update van jouw account ziet. 

LUISTEREN

Kan ik fragmenten beluisteren alvorens over te gaan tot aankoop?

Dat kan zeker. Bijna elk hoorspel is voorzien van een aantal fragmenten. Je kan deze gratis downloaden nadat je een account hebt aangemaakt of je hebt aangemeld.

Ik kan mijn download plots niet meer beluisteren?

Dit ligt wellicht aan een update van je device of van onze app. Je kan best het hoorspel verwijderen via het prullenbakje (rechts naast de luisterknop) en kosteloos opnieuw downloaden. Dit zorgt voor een kleire refresh. Indien dit niet helpt, neem dan contact op via info@geluidshuis.be.  

Wat gebeurt er als ik een hoorspel verwijder?

Je hebt de hoorspelen gekocht dus je kan ze op elk ogenblik verwijderen en achteraf opnieuw downloaden. Je account onthoudt op welke hoorspelen je recht hebt. Verwijderde hoorspelen blijven zichtbaar in jouw bibliotheek.

Hoe speel ik de audio af in mijn auto?

Het is essentieel dat je auto de juiste aansluiting(en) heeft. De meest gebruikte en kwalitatief beste opties zijn Bluetooth, iPod aansluiting of een eenvoudig audiokabeltje van je device naar je auto-installatie. Onze app is helaas nog niet CarPlay-proof.

Hoe speel ik de audio af op mijn hifi installatie?

Net zoals bij de wagen zijn er meerdere mogelijkheden: Bluetooth, een eenvoudig audiokabeltje van je device naar je installatie of streaming naar een Apple Airport Express of een Apple TV.

 

Kan ik de hoorspelen beluisteren via Sonos?

Dit kan enkel indien je een Sonos One of nieuwer hebt én een iPhone of iPad. Je kan de audio dan afspelen via AirPlay. Hoor je het in Keulen donderen? Klik dan op deze link voor een eenvoudige uitleg. Verschijnt jouw Sonos niet in het Airplay-overzicht? Dan is het toestel helaas te oud ...

Met een Android toestel is het momenteel helaas nog niet mogelijk om af te spelen via Sonos One en nieuwer.

Waarom heeft de player geen volumeregeling op het scherm?

Omdat je het volume gewoon met de volumeregelaar van je device kan regelen.