Contact: Het Geluidshuis, Julius De Geyterstraat 212, 2020 Antwerpen, info@geluidhuis.be

 

Trefwoorden:

warre borgmans, geluidshuis, luisterboek, audioboek, audio film, luisterverhalen, luisterverhaal, kabouter korsakov, kabouter korsakov in de metro, kabouter korsakov in de opera, kabouter korsakov in de puree, in het kippenhok, kabouter korsakov viert feest, hoorspel, heerlijk hoorspel,sprookjes, bokrokker, johanna en het gravensteen, brieven aan bijou, margareta's buren, nachtegaal, wilde zwanen, mestkever, vlo en de professor, reisgenoot, bremer stadsmuzikanten, zevenmijlslaarzen, gouden vogel, meisje met de gouden glimlach, zevende dienaar, storm, rattenvanger, wereld rond in 80 dagen, reinaert de vos

OVER ONS

WAT ER IN HET GELUIDSHUIS MET KLANK GEBEURT overstijgt met glans de verbeelding. Met zeer veel oor voor detail bouwen we elke productie vanaf de absolute stilte op tot een geblinddoekt avontuur. Geen twee voetstappen zijn dezelfde, geen opengaande deur klinkt twee keer identiek. 

HET HELE MAAKPROCES VAN EEN HOORSPEL van sprookje over bewerking tot scenario, casting van de acteurs, opname, montage, mixen van muziek en algemene postproductie loopt gelijk aan dat van een film. Vooral de stap van verhaal naar een scenario in dialogen met acteurs die personages spelen, en niet slechts één stem die teksten inleest, maakt het verschil.

HET EINDRESULTAAT IS EEN GEDRAMATISEERDE VERTELLING

gelardeerd met geluidseffecten, de nodige ambiances, liedjes en een volledige underscore. Een hoorspel om u tegen te zeggen en om je verbeelding serieus in de watten te leggen.

 

HEERLIJK HOORSPEL

Contact: Het Geluidshuis, Julius De Geyterstraat 212, 2020 Antwerpen, info@geluidhuis.be

 

Trefwoorden:

warre borgmans, geluidshuis, luisterboek, audioboek, audio film, luisterverhalen, luisterverhaal, kabouter korsakov, kabouter korsakov in de metro, kabouter korsakov in de opera, kabouter korsakov in de puree, in het kippenhok, kabouter korsakov viert feest, hoorspel, heerlijk hoorspel,sprookjes, bokrokker, johanna en het gravensteen, brieven aan bijou, margareta's buren, nachtegaal, wilde zwanen, mestkever, vlo en de professor, reisgenoot, bremer stadsmuzikanten, zevenmijlslaarzen, gouden vogel, meisje met de gouden glimlach, zevende dienaar, storm, rattenvanger, wereld rond in 80 dagen, reinaert de vos

KABOUTER KORSAKOV

 

De hoorspelen in deze reeks zijn gelaagde vertellingen, gebaseerd op bestaande sprookjes of bekende verhalen. Van Andersen en Grimm, over Jules Verne tot Shakespeare. Ze worden verteld, gespeeld en gezongen door Vlaanderens meest getalenteerde acteurs en zitten boordevol humor, liedjes en knotsgekke geluidseffecten. Ze zijn ideaal luistervertier voor thuis of onderweg en geschikt voor de hele familie, van 6 tot 106 jaar!

De bijhorende boeken loodsen je doorheen het luisterverhaal dmv originele humoristische illustraties, ludieke karakterbeschrijvingen, quotes, liedjesteksten en een hilarische verklarende woordenlijst.

DE MAKERS

Het Heerlijk Hoorspel is een concept van scenaristen Paul Wauters en Philip Maes, regisseur en componist Koen Brandt en illustrator en vormgever Mark Borgions.

WIST JE DAT...

De Zevenmijlslaarzen, De Gouden Vogel, De Storm, De Wereld Rond in 80 Dagen en De Rattenvanger in het jaar van verschijnen bekroond werden tot Best Verkochte Kinderboek op de Boekenbeurs in Antwerpen? De Rattenvanger sloeg alle records en werd in 2018 zelfs Best Verkochte Boek!

DE MAFSTE MOOISTE LIEDJES

We hebben voor jou de mafste mooiste liedjes uit alle hoorspelen verzameld in drie verzamelboeken.

Kabouter Korsakov is een reeks boeken met CD voor avonturiers vanaf 4 jaar. Het zijn eigen geschreven, korte, grappige verhalen over een stoere kabouter en zijn pientere vriend Meneer Wattman. Door een ongelukkig toeval moeten ze hun geliefde kabouterbos verlaten en komen ze in de mensenwereld terecht.

De verhalen worden gespeeld door een schare fijne acteurs en actrices en bevatten liedjes, gezongen door de zusjes Vinken.

Een ideale zoethouder in de auto op weg naar een vakantiebestemming, maar ook leuk als prentenboek of om voor te lezen op een druilerige dag of voor het slapengaan.

DE MAKERS

Kabouter Korsakov is een concept van Philip Maes en Koen Brandt. Emma Thyssen illustreerde de boeken.

JOHANNA EN HET GRAVENSTEEN

 

Dit is ongetwijfeld de grappigste en spannendste les geschiedenis die je ooit gekregen hebt. Reis mee naar het 16de-eeuwse Gent en ontdek het Gravensteen en de Beeldenstorm in een hilarisch historisch verhaal, waarin de rechters allesbehalve rechtvaardig zijn en de emoties over paella en waterzooi even hoog oplaaien als de brandstapels. Volg hoe Johanna en haar man Jacob de strijd aanbinden tegen de Raad van Vlaanderen… met hulp uit wel heel onverwachte hoek. Een leesboek en hoorspel in één, met bovendien: vree wijze wijsjes om mee te zingen.

CREW

Concept: Gelotology en Het Geluidshuis

Scenario: Hans Kerkhoff
Illustraties en lay out: Melvin
Regie: Leen Renders
Muziek en arrangementen:

Koen Brandt en Frederik De Clercq
Geluidsopnames en -mix: Bram Coumans
Sounddesign: Frank Duchêne
Boektekst adaptatie: Rob Geukens
Productie, eindredactie en uitgave:

Ann Desmet en Katarina Martynowski

CAST

Met de stemmen van Charlotte Vandermeersch, Jurgen Delnaet, Tom Ternest, Johan Heldenbergh, Vic De Wachter, Bert Huysentruyt, Koen De Graeve, Mathias Sercu, Els Dottermans, Nico Sturm en vele anderen.

INFO

60 minuten

vanaf 8 jaar

ISBN 9789079040551

44 pagina's kleurendruk

boek + CD + downloadcode

DE BOKROKKER & DE MAGISCHE SMIDSE

 

De smid van het museum is al jaren een attractie. Met zijn oven, waterton en aambeeld toont hij met live demonstraties zijn ambacht aan de bezoekers. Maar wat als de smid niet aanwezig is? Ontdek het in het hoorspel De Bokrokker én de audiovisuele installatie De Magische Smidse.

DE BOKROKKER

Waar de smid van Bokrijk uithangt wanneer hij niet in zijn smidse te vinden is, ontdek je in dit oorverdovend, dolkomisch en 60 minuten durend hoorspel waarmee we de beleving van het museum ook buiten de muren van Bokrijk levend houden. Een ideaal middel tegen verveling tijdens ritjes van en naar Frankrijk, Oostenrijk, Bokrijk en andere rijken. Dit (bijna) historisch correct verhaal met bijhorend origineel geïllustreerd boek is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar.

CREW

Concept: Gelotology en Het Geluidshuis

Scenario: Hans Kerkhoff en Raoul Maris

Muziek: Koen Brandt

Illustraties: Melvin

Techniek: Patrick Voets

Klankafwerking: Frank Duchêne

CAST

Met de stemmen van Lucas Van den Eynde, Stefaan Degand, Tom Audenaert, Koen Van Impe, Bart Cannaerts, Robby Cleiren, Bert Haelvoet, Tiny Bertels, Ludo Hoogmartens en Vic De Wachter.

INFO

60 minuten

vanaf 8 jaar

ISBN 9789079040445

44 pagina's kleurendruk

boek + CD + downloadcode

DE MAGISCHE SMIDSE

De Magische Smidse is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen Bokrijk, Het Geluidshuis en Gelotology, waarbij het belangrijkste gereedschap van de smid (oven, ton en aambeeld) in 4 talen via videomapping tot leven komt en zo het werk van de smid verder zet wanneer hij er zelf niet is. Met deze audiovisuele voorstelling vergroten we de museumbeleving voor jong en oud en wordt de informatie op een leuke manier doorgegeven aan het publiek.

CREW

Scenario: Hans Kerkhoff en Raoul Maris voor Gelotology, muziek: Koen Brandt (Het Geluidshuis), geluidstechniek: Olivier Marga (Het Geluidshuis)

CAST

Vlaamse versie: Peter Van den Eede, Tine Embrechts en Manou Kersting, Franse versie: Damien Gillard, Olivier Massart en Tania Garbarski, Duitse versie: Stefan Sattler, Heike Kossmann en Filip Peeters, Engelse versie: Mark Irons, Janet Wishnetsky en Manou Kersting

MARGARETA'S BUREN

 

Mechelen anno 1507. De arme architect Keldermans weet niet meer waar zijn hoofd staat. Hij verbouwt tegelijkertijd het Hof van Savoy, de woonplaats van de machtige Margareta van Oostenrijk én het Hof van Busleyden, het prachtige stadspaleis van kunstverzamelaar en denker Jeroen van Busleyden. Margareta wil alsmaar meer torentjes en van Busleyden blijft maar bijbouwen om plaats te maken voor grootse kunst en al even grootse Humanistische ideeën.

 

Margareta's Buren is een hoorspel vol burenruzies, roddelmarkten en keukenlatijn dat kinderen én hun ouders warm moet maken voor een bezoekje aan het vernieuwde Museum Hof van Busleyden en de historische stad Mechelen.

Dit hoorspel is GRATIS beschikbaar in de Geluidshuis-app.

CREW

Scenario: Paul Wauters

Regie en muziek: Koen Brandt

Geluidstechniek, -effecten en -mix: Patrick Voets

Illustraties en vormgeving: Mark Borgions

Productie: Ann Desmet en Katarina Martynowski

CAST

Met de stemmen van Warre Borgmans, Geert Van Rampelberg, Bruno Vanden Broecke, Chiel Van Berkel, Eva Binon, Frans Van der Aa, Camilia Blereau, Clara Cleymans, Dempsey Hendrickx en Wouter Burssens.

INFO

Duur: 40 minuten

Leeftijd: vanaf 10 jaar

BRIEVEN AAN BIJOU

 

Weinig mensen weten dat er in Antwerpen waterwezens leven. Zoals Portico, die met zijn familie in een gezonken boot op de bodem van de Schelde leeft. Portico houdt van Antwerpen en zijn inwoners. Maar hij houdt nog meer van Bijou, een beeldschoon Antwerps meisje dat hij dolgraag wil ontmoeten. Het enige probleem is dat Bijou geen waterwezen is, maar een mens. Tot Portico’s moeder een familiegeheim vertelt ...

 

Dit luisterverhaal, geschreven door Paul Wauters en met muziek van Koen Brandt, is gebaseerd op de tekeningen van Fatinha Ramos. Fatinha is een Antwerpse illustratrice van wie de tekeningen het Antwerpse stadhuis sieren. De tekeningen én het verhaal zijn een ode aan de stad.

Dit hoorspel is GRATIS beschikbaar in de Geluidshuis-app.

CREW

Ism Stad Antwerpen

Scenario: Paul Wauters

Illustraties en vormgeving: Fatinha Ramos

Regie en muziek: Koen Brandt

Geluidsmontage: Patrick Voets

Productie, uitgave- en projectcoördinatie:

Ann Desmet, Katarina Martynowski en Leen Renders

CAST

Met de stemmen van Bruno Vanden Broecke, Saïd Boumazoughe, Lynn Van Royen, Katelijne Verbeke, Ruth Beeckmans, Gène Bervoets, Koen Van Impe, Bram Coumans, Leen Renders en Amaryllis Uitterlinden.

INFO

Duur: 48 minuten

Leeftijd: vanaf 6 jaar

 

DE AUDIOFILMS

zijn een selectie van literaire werken die werden bewerkt tot een reeks verbeeldingprikkelende audiofilms voor volwassenen, vertolkt door ‘s lands beste acteurs. Slim gemonteerd en tot in het kleinste detail uitgewerkt. Bijkomend voordeel: je kan ervan genieten zonder handen èn met je ogen toe!

DE MAKERS

De AudioFilms zijn een concept van Stef De Paepe en Koen Brandt.

 

AVENTURES SONORES

PLEINES DE FANTAISIE ET D'HUMOUR BELGE

Les Aventures Sonores sont des véritables spectacles de plus de 60 minutes à écouter en famille. Ce sont des adaptations déjantées des contes classiques. Une pléiade d’acteurs talentueux y prêtent leur voix à des personnages tous plus fous les uns que les autres. Des chansons entraînantes et des bruitages dignes d’un film d’animation donnent vie à cet univers loufoque et décalé. Le livre qui accompagne le CD, sert de support à l’imaginaire. On y retrouve les moments clés de l’histoire, les paroles des chansons ainsi que les différents personnages.

ÉCOUTER PARTOUT

En plus du CD, le livre contient aussi un code de téléchargement. Utilisez ce code dans l'application Geluidshuis GRATUIT et écoutez les Aventures Sonores sur votre smartphone ou tablette n'importe où dans le monde. Plus d'informations sur l'application (seulement en Néerlandais, excusez nous, mais c'est simple comme bonjour ;-).