WELKOM

... op de website van Het Geluidshuis Uitgeverij. Zoek, vind en bestel op een eenvoudige manier jouw favoriete hoorspelen, ontdek alles over onze app, blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en maak kennis met ons team en hun bevriende creatieve krachten. 

Contact: Het Geluidshuis, Julius De Geyterstraat 212, 2020 Antwerpen, info@geluidhuis.be

 

Trefwoorden:

warre borgmans, geluidshuis, luisterboek, audioboek, audio film, luisterverhalen, luisterverhaal, kabouter korsakov, kabouter korsakov in de metro, kabouter korsakov in de opera, kabouter korsakov in de puree, in het kippenhok, kabouter korsakov viert feest, hoorspel, heerlijk hoorspel,sprookjes, bokrokker, johanna en het gravensteen, brieven aan bijou, margareta's buren, nachtegaal, wilde zwanen, mestkever, vlo en de professor, reisgenoot, bremer stadsmuzikanten, zevenmijlslaarzen, gouden vogel, meisje met de gouden glimlach, zevende dienaar, storm, rattenvanger, wereld rond in 80 dagen, reinaert de vos

ONTDEK ALLE HOORSPELEN

Het Geluidshuis maakt niet alleen Heerlijke Hoorspelen. We hebben nog heel wat andere hoorspelen en reeksen voor jullie. Hieronder vind je alles wat we in huis hebben om lange autoritten korter te maken en druilerige regendagen leuker!

Koning Odysseus en de reis naar Ithaca is een coöperatief familiespel. Je speelt het niet tegen, maar mét elkaar. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 2 tot 5 spelers en kwam tot stand in samenwerking met 999 Games.

Deze reeks voor avonturiers vanaf 4 jaar zijn eigen geschreven, korte, grappige verhalen over een stoere kabouter en zijn pientere vriend Meneer Wattman. Door een ongelukkig toeval...

Koning Odysseus van Ithaca is overal goed in: boogschieten, zwaardvechten, grote houten paarden maken, zeilen en poseren voor op Griekse vazen. Maar één ding lijkt hem maar niet te lukken: thuis geraken.

De hoorspelen in deze reeks zijn gelaagde vertellingen, gebaseerd op bestaande sprookjes of bekende verhalen voor de hele familie. Van Andersen en Grimm, over Jules... 

Reis mee naar het 16de-eeuwse Gent en ontdek het Gravensteen en de Beeldenstorm in een hilarisch historisch verhaal, waarin de rechters allesbehalve rechtvaardig zijn.

De smid van het Openluchtmuseum Bokrijk is al jaren een attractie. Maar wat als de smid niet aanwezig is? Ontdek het in het hoorspel De Bokrokker én de audiovisuele installatie De magische Smidse!

Dit magische luisterverhaal, geschreven door Paul Wauters, kwam er in opdracht van de stad Antwerpen voor het event Winter in Antwerpen.

Dit hoorspel dat we maakten in samenwerking met het Mechelse Museum Hof van Busleyden vertelt het verhaal van Margareta Van Oostenrijk, Hiëronymus Van Busleyden en diens vrienden-Humanisten...

Voor deze reeks bewerkten we een selectie literaire werken tot verbeeldingprikkelende audiofilms voor volwassenen, vertolkt door...

Les Aventures Sonores zijn de Franse versie van de Heerlijke Hoorspelen De Nachtegaal en De Wilde Zwanen. Dezelfde ingrediënten maar in een andere taal!

OVER ONS

 

WAT ER IN HET GELUIDSHUIS MET KLANK GEBEURT overstijgt met glans de verbeelding. Met zeer veel oor voor detail bouwen we elke productie vanaf de absolute stilte op tot een geblinddoekt avontuur. Geen twee voetstappen zijn dezelfde, geen opengaande deur klinkt twee keer identiek. 

HET HELE MAAKPROCES VAN EEN HOORSPEL van sprookje over bewerking tot scenario, casting van de acteurs, opname, montage, mixen van muziek en algemene postproductie loopt gelijk aan dat van een film. Vooral de stap van verhaal naar een scenario in dialogen met acteurs die personages spelen, en niet slechts één stem die teksten inleest, maakt het verschil.

HET EINDRESULTAAT IS EEN GEDRAMATISEERDE VERTELLING

gelardeerd met geluidseffecten, de nodige ambiances, liedjes en een volledige underscore. Een hoorspel om u tegen te zeggen en om je verbeelding serieus in de watten te leggen.

CONTACT

(PERS)CONTACT UITGEVERIJ & WEBSHOP

Ann Desmet

+32 (0) 477 48 26 17

ann@geluidshuis.be

 

Kat Martynowski

+32 (0) 494 37 94 24​

kat@geluidshuis.be

CONTACT DISTRIBUTIE B2B

Pascale Mertens

Sales Director Ballon Media

+32 (0) 3 294 15 16

P.Mertens@ballonmedia.com

TEKENINGEN, LIEFDES- EN ANDERE BRIEVEN

Het Geluidshuis Uitgeverij BVBA

Julius De Geyterstraat 212

2020 Antwerpen

+32​ (0)3​ 830​ 13​ 74​ 
info@geluidshuis.be

BE 0474 542 905