top of page

HET GEVAL GALILEO (10+), EEN NIEUW HILARISCH HOORSPEL

Een hilarisch hoorspel over Galileo Galilei: een grote geest die alles in vraag durfde te stellen en die we daarom doopten tot 'de uitvinder van de twijfel'.

Dit muzikaal, interplanetair en experimenteel luisterverhaal in een scenario van Paul Wauters, met muziek van Koen Brandt en met illustraties van Mattias De Leeuw, maakten we in opdracht van deMens.nu en Humanistische Jongeren (HuJo) met als doel een hele generatie nieuwsgierige jongeren aan het denken te zetten.


Het hoorspel (boek + cd + downloadcode) is vanaf vandaag te koop in de boekhandel, in onze webshop(€ 19,95) én in de Geluidshuis-app(€9,99).


KORTE INHOUD

Galileo Galilei, muzikant, wiskundige, geneeskundedropout, fysicus, astronoom, genie en koppige ezel, is de uitvinder van de twijfel. Hij stelde alles in vraag in een tijd waarin zoiets vooral om problemen vragen was. Een goede gelovige wist namelijk al alles, want alles stond in de Bijbel. Toen hij een Hollandse uitvinding, de kijkbuis, verbeterde en in plaats van naar de horizon naar de sterren richtte, waren het niet de sterren, maar zijn ogen die fonkelden. Hij werd de Ed Sheeran van de astronomie. Hij had fans tot in de hoogste kringen en zijn boeken gingen de wereld rond (niet andersom, ook dát heeft hij bewezen). Maar de Kerk ging niet akkoord en zijn moeder nog minder ...


CAST & CREW

Met de stemmen van Tom Vermeir, Ingrid De Vos, Jeroen Van Dyck, Ella Leyers, Koen De Sutter, Koen Van Impe, Mathias Sercu, Rik Verheye, Günther Lesage, David Dermez en Lien De Graeve.

Tekst hoorspel en boek: Paul Wauters

Research en beeldarchief: Linde Verlooy

Illustraties en vormgeving: Mattias De Leeuw, www.mattiasdeleeuw.com

Regie en muziek: Koen Brandt

Muzikale arrangementen underscore: Koen Brandt

Muzikale arrangementen liedjes: Koen Brandt en Anne Van Steenwinkel

Geluidstechniek, -effecten en -mix: Patrick Voets

Dwarsfluit: Barbara Verbergt

Viool: Anne Van Steenwinkel

Contrabas: Wouter Van Daele

Synths: Jonas Detavernier

Luit: Pieter Theuns

Productie, eindredactie en uitgave: Ann Desmet en Katarina Martynowski

RECENTE BERICHTEN
bottom of page