DE ZOMER IN MET EEN NIEUW HEERLIJK HOORSPEL!

Hopla, the word is out, maar het zwaard nog niet, alleszins toch nog niet in het begin van het laatste nieuwe Heerlijk Hoorspel: Het zwaard in de steen!

Of het iemand lukt om dat betoverde zwaard uit die verdomde steen te trekken, kan je te weten komen vanaf woensdag 1 juni. Vanaf dan is dit vlijmscherpe hoorspel verkrijgbaar in de boekenwinkel, de Geluidshuis-app en op geluidshuis.be.

Wil je de spanning al een beetje verlichten? Bestel dan nu al jouw exemplaar in onze webshop en krijg het op 1 juni in je brievenbus!Leerling-ridder Kay, zoon van Sir Ector, bereidt zich voor op zijn praktisch ridderexamen. Hij wordt daarbij geholpen door zijn plusbroer Arthur, en lichtjes uitgelachen door hun vriendin Gwinevere. Maar Sir Ector heeft nog een andere bron van stress: Uther, de oude koning van heel Engeland, is dood. Koning Lot, de koning van een heel klein stukje Engeland en overwinnaar van de slag bij Pétanque, ziet zijn billen wel op die troon zitten. Met zijn favoriete heks Morgane Le Fay lijkt dat een fluitje van een oude Engelse munteenheid. Maar Lot krijgt dat zwaard niet uit die steen.

Welk zwaard uit welke steen? Precies! Daar wordt het allemaal erg mysterieus. En die oude gek geworden magiër Merlijn lijkt nauwelijks in staat daar meer klaarheid in te brengen. Luisteren dan maar weer zeker?


Met de stemmen van Warre Borgmans, Jonas Vermeulen, Robbert Vervloet, Jennifer Heylen, Vic De Wachter, Herwig Ilegems, Dirk Roofthooft, Clara Cleymans, Ini Massez, Koen De Graeve, Gène Bervoets, Bruno Vanden Broecke, Raf Walschaerts en Frank Vander Linden.


Geluidstechniek, -effecten en -mix: Bram Coumans en Patrick Voets

Assistent sounddesign: Brecht Mertens

Geluidstechniek muziekopnames: Frank Duchêne

Muzikale arrangementen: Wietse Meys en Koen Brandt

Opnameleiding muzikanten: Wietse Meys

Productie en uitgave: Ann Desmet, Marijke Guetens en Katarina Martynowski