4 PRIJZEN OP DE CREATIVE BELGIUM AWARDS

Onze neuzen krullen want we hebben voor het eerst meegedaan met de jaarlijkse creatieve reclameprijzen van Creative Belgium en kregen meteen 4 beruchte bolhoedjes voor op onze schouw!


Creative Belgium is een clubje moeilijke mensen dat met een vergrootglas naar de beste creatieve communicaties van het jaar kijkt en dingen zegt zoals "dat is al eens gedaan in Mexico in 1983" of "die pauze moest een halve seconde langer, zo werkt het niet".

Wel, die moeilijke mensen hebben van onze 6 inzendingen 5 werken op de shortlist geplaatst, en van die 5 shortlists werden er 4 effectief omgezet in een award.


De grootste winnaar is Johanna en het Gravensteen, het hoorspel voor Historische Huizen Gent dat kinderen door de Beeldenstorm en het 16e eeuwse Gent loodst. Met dit verhaal ving Het Geluidshuis zilver in twee categorieën: Branded Audio Content en Casting & Performance. Om deze prijs te vieren, trakteren we jullie op een feestelijke korting: €15 ipv €19,95 op het hoorspel. Klik hier om naar de webshop te gaan. Actie enkel geldig op geluidshuis.be tem 30/09/2020.


Brieven aan Bijou, het hoorspel voor stad Antwerpen met bijbehorende stadswandeling, behaalde brons in de categorie Audio in het Straatbeeld. Luister hier gratis naar het hoorspel.


Een tweede bronzen bolhoed, in de categorie Radio & Audio - Craft, Copywriting, staat op het figuurlijke hoofd van The Parable, een auditieve mission statement voor het Belgische designlabel Maister, geschreven door Paul Wauters die ook het bekroonde Brieven aan Bijou schreef én die je misschien nog het best kent van de Heerlijke Hoorspelen. Luister hier gratis naar het verhaal (in English).


In de categorie Sonic Branding, in mensentaal 'hoe klinkt een merk' werden geen prijzen uitgereikt, maar kreeg de campagne Boeke, boeke, boeke voor de Antwerpse Boekenbeurs als enige