BRIEVEN AAN BIJOU, EEN GRATIS HOORSPEL


Zo lang Antwerpen bestaat, leven er waterwezens rond en in de stad. Met het droogleggen van de ruien en vlieten trokken ze echter weg uit de stad. Behalve Portico. Hij hield van de stad en zijn inwoners en zag hoe nieuwe projecten het water weer in de stad zouden brengen. Maar vooral hield hij van Bijou, een prachtig Antwerps meisje, dat hij dolgraag zou willen ontmoeten. Maar dan vertelt Portico's moeder een familiegeheim... Brieven aan Bijou is een winters luisterverhaal dat we maakten in samenwerking met Stad Antwerpen. Het verhaal is gebaseerd op de tekeningen van Fatinha Ramos die het Antwerpse stadhuis sieren. De tekeningen en het verhaal zijn een ode aan de stad.

Het verhaal is van 8 december tot 6 januari te horen op verschillende locaties in de stad tijdens de Winter in Antwerpen én GRATIS beschikbaar in de Geluidshuis-app.

Meer info vind je hier (info, making of en luisteren) en hier (info en luisterlocaties).

CAST

Met de stemmen van Bruno Vanden Broecke, Saïd Boumazoughe, Lynn Van Royen, Katelijne Verbeke, Ruth Beeckmans, Gène Bervoets, Koen Van Impe, Bram Coumans, Leen Renders en Amaryllis Uitterlinden.

CREW

Ism Stad Antwerpen / Tekst: Paul Wauters / Illustraties en vormgeving: Fatinha Ramos / Regie en muziek: Koen Brandt / Geluidsmontage: Patrick Voets / Productie, Uitgave- en projectcoördinatie: Ann Desmet, Katarina Martynowski en Leen Renders