top of page
Het geval Galileo_transparant_edited.jpg

HET GEVAL GALILEO

Met dit humoristisch, gelaagd en muzikaal luisterverhaal willen deMens.nu en Hujo eerst en vooral de 12-jarigen bereiken die in 2021 hun Feest Vrijzinnige Jeugd vieren. Tijdens dit feest staan de jongeren stil bij de stap van het lager naar het middelbaar onderwijs, waar ze overspoeld zullen worden door kennis. In die eerste stap richting volwassenheid is het ontzettend belangrijk dat ze met een kritische en open geest de wereld van de kennis induiken. Inmiddels hebben meer dan 5000 feestelingen het luisterboek al ontvangen, maar is het ook beschikbaar voor het grote publiek in onze webshop, in de Geluidshuis-app en bij de boekhandel.

Galileo Galilei, muzikant, wiskundige, geneeskundedropout, fysicus, astronoom, genie en koppige ezel, is de uitvinder van de twijfel. Hij stelde alles in vraag in een tijd waarin zoiets vooral om problemen vragen was. Een goede gelovige wist namelijk al alles, want alles stond in de Bijbel. Toen hij een Hollandse uitvinding, de kijkbuis, verbeterde en in plaats van naar de horizon naar de sterren richtte, waren het niet de sterren, maar zijn ogen die fonkelden. Hij werd de Ed Sheeran van de astronomie. Hij had fans tot in de hoogste kringen en zijn boeken gingen de wereld rond (niet andersom, ook dát heeft hij bewezen). Maar de Kerk ging niet akkoord en zijn moeder nog minder. In dit experimenteel interplanetair hoorspel volgen we Galileo’s opgang en de opwinding die hij bij studenten, wetenschappers, drukkers en enthousiaste biechtvaders veroorzaakte.

AN_HG_3D.png

CREW

Tekst hoorspel en boek: Paul Wauters

Research en beeldarchief: Linde Verlooy,

Illustraties en vormgeving: Mattias De Leeuw

Regie, muziek en muzikale arrangementen underscore: Koen Brandt,

Muzikale arrangementen liedjes: Koen Brandt en Anne Van Steenwinkel

Geluidstechniek, -effecten en -mix: Patrick Voets

Dwarsfluit: Barbara Verbergt

Viool: Anne Van Steenwinkel

Contrabas: Wouter Van Daele

Synths: Jonas Detavernier

Luit: Pieter Theuns

Productie, eindredactie en uitgave: Ann Desmet en Katarina Martynowski

CAST

Met de stemmen van Tom Vermeir, Ingrid De Vos, Jeroen Van Dyck, Ella Leyers, Koen De Sutter, Koen Van Impe, Mathias Sercu, Rik Verheye, Günther Lesage, David Dermez en Lien De Graeve.

INFO

60 minuten

vanaf 10 jaar

ISBN 9789079040742

44 pagina's kleurendruk

boek + CD + downloadcode

bottom of page